Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Goleš: Prijetili su mi smrću!

Autor: Ljiljana Jurjević

12.05.2013. 22:00
Goleš: Prijetili su mi smrću!


Dan nakon što je Zadarski list objavio priču iz Karina gdje je grupa mještana prosvjedovala protiv odluke obrovačkih gradskih vlasti da prostorije Doma zdravlja dodijele na privremeno korištenje Udruzi navijača Dinama iz Karina, dogodio se incident u kojem je morala uredovati i policija. Naime, na zgradi gdje im je Grad Obrovac dodijelio prostorije, navijači su izvjesili transparent na kojem su nacrtali Karinjanina Zdenka Goleša, a ispod napisali »Nećeš razbojniče«.
Goleš se, po nacrtanim brkovima odmah prepoznao na izvješenom transparentu i pozvao policiju. Policija je došla na mjesto događaja, ali ispred zgrade su se skupili i članovi navijačke skupine BBB-a.
– Transparent se odnosio na mene, jer oni znaju da sam ja bio protiv toga da se prostorije naše ambulante dodijele navijačima. Osobno nemam ništa protiv tih mladića, niti njihove udruge, ali da im se dodijele te prostorije, to mi je zasmetalo. To oni znaju i zato su izvjesili taj uvredljiv transparent. Kad je došla policija, tražio sam da se ukloni transparent i onda je došlo do verbalnih uvreda od strane navijačke skupine, a bilo je tu i prijetnji tipa da me »treba ubiti«, jer da sam ja protiv sela i slične laži. Policija je intervenirala i razdvajala navijače od mene. Policajac me tada zamolio da odem kući, što sam i napravio, međutim, ipak sam se bojao, pa sam ponovno nazvao policiju i tražio njihovu zaštitu. Oni su, zaista odmah došli s dva automobila ispred moje kuće i rekli mi da sam pod njihovom zaštitom, ispričao nam je Zdenko Goleš. Kaže da je nakon toga otišao i do predsjednika Mjesnog odbora Karin, međutim, on ga nije htio ni saslušati.
– Rekao mi je da to njega ne zanima. Kako ga ne zanima, pa upravo je Mjesni odbor kojem je on na čelu donio odluku o tome da se protivi dodjeli tih prostorija navijačima?!
Pokušali smo doći i do predsjednika Mjesnog odbora Karin, no on se oglušio na naše pozive.