Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sandalić, Bratanović i Grdović prvaci Hrvatske

Autor: Viktor Bogut

12.05.2013. 22:00
Sandalić, Bratanović i Grdović prvaci Hrvatske


U organizaciji Udruge HVIDR-a Zadar i Športskog saveza osoba s invaliditetom Zadarske županije sportaši s invaliditetom (HRVI) sudjelovali su na Sportsko rekreativnim igrama osoba s invaliditetom održanima u Poreču. Sportaši iz Zadarske županije su nastupali u pet sportskih disciplina i vratili se s tri pehara i 14 medalja. Najuspješniji su bili boćari i pikadisti koji su ekipno osvojili prva mjesta i potvrdili status državnih prvaka. U boćanju (parovi) nastupili su Ante Šarić i Dušan Gavran, a rezerva je bio Marijan Bukvić, dok su trojkama nastupili Marijan Bukvić, Marijo Ukalović i Joso Šimičević, s rezervom Dušanom Gavranom. U elektronskom pikadu momčad su sačinjavali Davor Magaš, Renato Dunat, Miraš Babović i Berislav Maričić, s rezervama Matom Vrkićem i Draženom Žilićem.
Drugo mjesto u pojedinačnom plasmanu u elektronskom pikadu osvojio je Miraš Babović. Momčad viseće kugle u sastavu Ante Kardum, Mate Vrkić, Dražen Žilić, Vinko Zupčić, Jadranko Birkić, Davor Magaš i Berislav Maričić plasirala se na sedmo mjesto.
U kuglanju nije bilo momčadi, ali u pojedinačnom plasmanu Ante Kardum je zauzeo sedmo, a Vinko Zupčić 10. mjesto. Šahisti Mladen Panić, Miraš Babović, Mario Vidaić i Elfad Šahinović nažalost ove godine nisu postigli značajniji rezultat.
U Novom Vinodolskom održano je Prvenstvo Hrvatske osoba s invaliditetom u streljaštvu. Za SKI Donat iz Zadra nastupili su HRVI Ivica Bratanović i Saša Grdović te civilni invalidi Ana Sandalić, Šime Rudić, Ivan Anušić i Dino Perica. Vratili su se s pet medalja. Ana Sandalić osvojila je prvo mjesto u serijskoj pušci. Ivica Bratanović isto je postigao u kategoriji standard puška stojeći, a osvojio je drugo mjesto u serijskoj pušcia ležeći te broncu u serijskoj pušci. Saša Grdović je bio najbolji u standard pušci ležeći, dok mu je četvrto mjesto pripalo u standard pušci stojeći. Šime Rodić bi je četvrti u kategoriji zračni pištolj, Ivan Anušić šesti u standard pušci, a Dino Perica koji je nastupio prvi put osvojio je peto mjestu u standard pušci.