Babac, a nije iz Poljica

Slika korisnika admin
„ŠKRTI I SEBIČNI" RONALDO

E ovo je već zanimljivo. Kada se priča o tom Ronaldu, najčešće se spominje negova prepotencija, narcisoidnost, a pogotovo sebičnost. Sam je sebi najvažniji, uobražen, tašt, netolerantan i sve najgore o njemu se besjedi. A onda, odjednom, saznajemo da je taj isti Ronaldo donirao 7 milijuna dolara za djecu stradalu u potresu koji je pogodio daleki Nepal. Onda se još sazna da mu to nije prvi put, da je i prije pomagao... Znači, sebičan, netolerantan, škrt, a onda odjednom - puf! Sedam milijuna eura. Pazite! Ne 70 tisuća, ne 700 tisuća, nego ravno 7 milijuna. Ni od koga tjeran ni nagovaran. Neki će na to reći - lako njemu. On je pun para. I mi bi dali da smo toliko bogati. Ma da ne kažem sada što biste vi dali, a što ne smijem reći, jer sam fini gospodin. Koliko ima bogatuna koji zarađuju milijune, a onda organiziraju dobrotvorni roštilj u svome snobovskom klubu na kojem skupe par tisuća dolara (i to ako) i onda se time još i hvale, a s toliko novčanica pripaljuju cigare i brišu prašnu obuću. Ma gadi mi se.

PREKINUTI NA VRIJEME

Moram priznati da je serija „Lud, zbunjen, normalan" bila vrlo zanimljivo osvježenje, a tome se u velikoj mjeri može zahvaliti velikom Mustafi Nadareviću. Osim toga, i drugi likovi su bili zanimljivi, ideja neloša, scenarij duhovit... S vremenom se cijela stvar počela bazirati na tzv. „komediji zabune", ali i to se moglo gledati. U međuvremenu je prošlo, nećete vjerovati, sedam godina, snimljeno više od 200 epizoda, promjenila se većina glumaca (osim nekoliko vodećih likova)i vrijeme je izgleda učinilo svoje, a ideje su se polako trošile. Novije su se epizode sve više počele bazirati na tzv. „flashbackovima", tj. ponavljanjima već odigranog, a sve je to rezultiralo time da moja djeca, kada vrte programe, preskoče Novu tv. Ustvari, ti flashbackovi me toliko nerviraju da zbog njih i pišem ovaj osvrt. Svejedno. Činjenica je da više nije tako zanimljivo i da bi bilo dobro sve to nekako privesti kraju, ekipa da se malo odmori, da se akumuliraju nove ideje i tek onda, nakon izvjesnog vremena, ponovno snimati, u ovom obliku, ili nekom drugom. Ne može se poreći činjenica da je sve bilo dobro zamišljeno i izvedeno i šteta je da se sada počne kvariti.

DOSTA VAM JE POTROŠENOG TOALETNOG PAPIRA?

Već sam komentirao ovu izrazito glupu reklamu kojoj je glavna stvar to što više ne morate iscprljivati svoje umorno tijelo, jer onaj karton na koji je toaletni papir namotan više ne morate bacati u pola metra udaljenu kantu za smeće, već ide direktno u školjku gdje se rastopi. Pošto je uporno emitiraju, upala mi je u uši još jedna glupost. „Dosta vam je potrošenog toaletnog papira?" - pita iritantni ženski glas, a ja odgovaram - Ne. Zašto bi mi bilo dosta? Ja taj papir i ne vidim, jer povučem vodu i on ode kao i u svakom normalom zahodu, što automatski značći da ta žena iz reklame slaže upotrebljeni papir uz školjku pa ga onda odnosi u kantu za smeće, što joj vjerojatno predstavlja problem. Trebao bi joj netko objasniti da se to tako ne radi. A nije ni higijenski.

MUŠKA BABICA IZ VARAŽDINA

U medijima je osvanula vijest o tome kako u Varaždinu postoji muška babica. Ja bih na to postavio pitanje - pa što onda? Pa što onda ako je muškarac završio školu za babice. Postoje i žene koje rade na strugu, koje voze kamione, policajke... Pa se onda naglašava kako „rodiljama uopće nije neugodno što je on muško". Koja glupa izjava. A zašto bi im bilo neugodno? Nisam nikada čuo da je neka žena protestirala zato što je porađa muški liječnik. Meni tu postoji samo jedan problem. Kako ga nazivati? Ako mu kažeš da je „Babac", netko bi mogao pomisliti da je rodom tu iz Poljica pa bi to unosilo zabunu. Još je gore ako ga stručno zoveš, jer onda nije „primalja" nego „primatelj", a tu bi pak netko s pokvarenom maštom mogao zbilja svašta pomisliti. U stvari, očigledno da se u medijima prikazuje sve što se nađe pod rukom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)