Na čelu Knjižnice Masar, Radman, Marić ili Kamber Kontić?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Na jučerašnjoj sjednici Upravnog vijeća Gradske knjižnice Zadar otvorene su sve prispjele molbe kandidata za budućeg ravnatelja Gradske knjižnice Zadar. Kako nas je obavijestio predsjednik Upravnog vijeća Vinko Grgić, sve četiri prispjele kandidature su valjane, tj. ispunjavaju uvjete natječaja. Za novog ravnatelja GKZD natječu se zaposlenici GKZD Mladen Masar i Nada Radman, Mile Marić iz Gradske knjižnice Benkovac i Dorotea Kamber Kontić iz Upravnog odjela za prosvjetu i odgoj Grada Zadra.

Nakon 24 godine ravnateljskog staža u mirovinu je otišao Ivan Pehar, tvorac suvremene ili kako sam kaže europske gradske knjižnice. Pehar je visoko podigao ljestvicu standarda i od ustanove za posuđivanje knjiga, Gradsku knjižnicu Zadar pretvorio u multimedijalni centar koji odgovara vremenu i kulturnim potrebama građana Zadra. Od nekad protočne institucije, Gradska knjižnica Zadar postala je središte mnogih kulturnih zbivanja i okupljanja građana koji u njoj provode znatno više vremena od potrebnog za pronaći knjigu i njenu registraciju na pultu za posudbu. Zbog toga će i novom ravnatelju ili ravnateljici biti izazov ne samo očuvati značaj knjižnice, nego i provesti svojevrsnu simbiozu s budućim Centrom za mlade. Tko će biti na čelu Gradske knjižnice znat će se u petak, nakon nove sjednice Upravnog vijeća. Prema riječima Vinka Grgića, za izbor ravnatelja odlučujući će biti životopis i plan razvoja Gradske knjižnice Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno