U domovini svakidašnjih jadikovki neophodna je radosna vijest

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

Koliko duboke korijene ima štovanje Gospe od Zečeva gradu Ninu vidjelo se u ponedjeljak u večernjim satima na završnom misnom slavlju kao i događajima koji su uslijedili nakon mise i procesije.

Više tisuća vjernika i hodočasnika sudjelovalo je na misnom slavlju održanom u svetištu sv. Anselma, a potom i u procesiji ulicama Nina.

Homiliju je, uz sudjelovanje dekana ninskog dekanata i nadžupnika don Bože Barišića te još trojice svećenika, održao izaslanik zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića, ravnatelj Klasične gimnazije Ivana Pavla II. u Zadru te župnik Petrčana mons. Joso Kokić.

- Mi kršćani baštinici evanđelja, koje je bilo i ostalo radosna vijest, znamo li se radovati? Kažu podaci da nas je 88 posto kršćana u Hrvatskoj. Gdje nam je ta radost? Zašto smo pretvorili hrvatsku zemlju u zemlju bez smijeha, u meridijan pesimizma i domovinu svakidašnjih jadikovki? Molimo našu zagovornicu Gospu od Zečeva da nam pomogne da se opet vratimo na pravi put veselja i radosti jer bez takvog puta nažalost nema nam bolje i sretnije budućnosti, kazao je mons. Joso Kokić.

Okončanjem misnog slavlja krenula je tradicionalna završna procesija. Drveni zavjetni kip Gospe od Zečeva nosili su Ninjani Ive Stulić Jelenić, Ivica Jakovčević, Petar Glavan i Boško Bakić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno