Brutalnom ubojici djevojke iz Modriča sudit će se ponovno!

Slika korisnika valentinam
Vrhovni sud RH prihvatio žalbu
Vrhovni sud RH prihvatio je njegovu žalbu i zbog nedovoljno razjašnjenih i utvrđenih činjenica ukinuo nepravomoćnu presudu kojom je u srpnju prošle godine sudac Hrvoje Visković Kneževića osudio na 30 godina zatvora
Hrvoje i Josipa bili su u turbulentnoj vezi, a njezino ubojstvo šokiralo je zadarski kraj

Zbog brutalnog ubojstva 21-godišnje Josipe Božić,  Hrvoju Domobranu Kneževiću (24) sudit će se ponovno na Županijskom sudu u Zadru. Vrhovni sud RH prihvatio je njegovu žalbu i zbog nedovoljno razjašnjenih i utvrđenih činjenica ukinuo nepravomoćnu presudu kojom je u srpnju prošle godine sudac Hrvoje Visković Kneževića osudio na 30 godina zatvora. 

Optužnicom zadarskog Županijskog državnog odvjetništva  od 25. veljače 2016. godine Kneževića se tereti da je u noći sa 26. na 27. prosinca 2015. godine u obiteljskoj kući u Modriču na brutalan način usmrtio 21-godišnju djevojku s kojom je živio u izvanbračnoj zajednici, odnosno za teško ubojstvo s direktnom namjerom. U optužnici je navedeno da se Knežević kobne noći, nakon konzumacije opojne droge, prvo žestoko posvađao s djevojkom, a potom da je i fizički nasrnuo na nju. Bacao ju je uokolo te joj uporabom kuhinjskih noževa i šila zadao veći broj ozljeda po cijelom tijelu. Najviše ozljeda zadao joj je u predjelu vrata i glave, među kojima i ubodnu ranu na lijevoj strani vrata, pri čemu je došlo do razdora velike krvne arterije, iskrvarenja i smrti. Knežević je o svom monstruoznom činu prvo obavijestio žrtvinu majku pa policiju. Nazvao je broj 192 i rekao da je učinio nešto loše te pozvao policajce da dođu vidjeti. Prethodno je pokojnu žrtvu okupao u kadi i legao u krevet u namjeri da prikrije tragove, no predomislio se. Kasnije se branio govoreći da »ne zna što ga je spopalo«.

U obrazloženju nepravomoćne presude kojom brutalnog ubojicu  šalje na 30 godina iza rešetaka sudac Visković je naveo kako je sporna bila kvalifikacija kaznenog djela, odnosno je li riječ o tzv. običnom ili teškom ubojstvu. No vijeće kojim je presjedao nije puno dvojilo već je jednoglasno zauzelo stav kako je riječ o teškom obliku kaznenog djela jer je žrtva trpjela veliku patnju zbog načina izvršenja kaznenog djela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.6 (7 glasova)