Dostava na Poluotoku mora biti gotova od 8 do 9 sati, a poštivanje odluke nadzirat će policija i prometni redari

Slika korisnika valentinam
Uskoro započinje nova regulacija dostave robe
Za nacrt uređenja prometa na Poluotoku svoju suglasnost dali i Gospodarska komora i Udruženje obrtnika, a prije svega treba istaknuti i inicijativu nadležnih pročelnika Grada koji su se oko ovog projekta zatražili i mišljenje udruga osoba s invaliditetom
Marin GOSPIĆ
Ovakav kaos u pješačkoj zoni u popodnevnim satima ne bi se više smio događati

Projekt rješenja dostave na Poluotok definitivno će zaživjeti  uoči glavne turističke sezone, što je i više nego dobra vijest iz Grada Zadra. Naime, Nacrt prijedloga Odluke o određivanju i uređenju prometa  na području pješačke zone Poluotok uskoro bi trebao zaživjeti u praksi  jer je, kako nam je kazao pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra, Robertino Dujela, Policijska uprava zadarska upravo dala suglasnost za ovaj nacrt.

U suradnji sa pročelnikom Upravnog odjela za EU fondove, Šimom  Erlićem, tako je napravljen velik posao na rješavanju problema koji godinama muči Poluotok. Naime, dostava u središtu grada odsad će biti   drugačije riješena, što će olakšati život i njegovim stanovnicima. Posebno je važno da su za ovakav nacrt uređenja prometa na Poluotoku svoju suglasnost dali i Gospodarska komora i Udruženje obrtnika, a prije  svega treba istaknuti i hvalevrijednu inicijativu nadležnih pročelnika Grada koji su se oko ovog projekta zatražili i mišljenje invalida. 

- Sukladno Nacrtu prijedloga Odluke o određivanju i uređenju prometa na području pješačke zone Poluotok zatražili smo suglasnost policije i istu smo dobili te sada sljedi prezentacija Odluke na Gradskom  vijeću i prijedlog za usvajanjem - pojašnjava Dujela, a na pitanje je li  zadovoljan tijekom realizacije projekta koji bi trebao pridonijeti  rješenju jednog od najvećih gradskih problema u sezoni, odgovara:

- Izuzetno sam zadovoljan, osobito i stoga što je županijska Gospodarska komora u cjelosti prihvatila ovaj nacrt prijedloga, a Udruženje  obrtnika većim dijelom - ističe pročelnik. 

Za provedbu ovog projekta bit će ključan nadzor kojega će u suradnji  obavljati policija i komunalni redari Grada Zadra:

- Ova odluka zapravo na nov način regulira promet u pješačkoj zoni s  obzirom da više neće biti dozvoljen promet motornim vozilima u vremenu od 14 do 15 sati, već dostavu moraju obaviti od 8 do 9 sati. Odluka je, dakle, razrađena do svih detalja za sve na koje se odnosi, a to su   dostavna i interventna vozila te ona stanovnika Poluotoka, a sve u cilju  zaštite pješaka - zaključuje pročelnik Dujela. 

Studija rješenja problema dostave na Poluotok, prema najavi pročelnika za EU fondove, Šime Erlića, predvidjela je nekoliko modela., pri  čemu je potrebno uvesti bolji sustav nadzora i kontrole prometa, ali  ponajprije pojačati provednu odluke o ulasku na Poluotok jer se prethodna nije dovoljno poštivala.

- Trebamo i bolju suradnju s policijom  koja nam je već dala jamstvo kako će svoje službenike uputiti na Poluotok, kazao je Erlić, dodajući kako ponajprije treba poboljšati kontrolu ulaza na Poluotok, kao što rade i drugi europski gradovi, i u tom je  smislu bilo niz tehničkih varijanti, ali se najizvedivijom pokazala ona sa  video nadzorom kojeg ćemo  nastojati uvesti do sezone. U Gradu napominju kako je specifičnost ovog modela rješenja dostave na Poluotok  činjenica da je ujedno riječ o najjeftinijem rješenju za Poluotok koji  ima čak sedam  ulaza.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno