FOTOGALERIJA: Održan »MTB Cross Country Race« od Petrčana do Vira

Slika korisnika valentinam
»ZADAR OUTDOOR« FESTIVAL
Autor: 
Pobijedio je mladi Vodičanin Roko Fržop
Virski list
Na pobjedničkom postolju

Nakon 34 prijeđena kilometra po šljunku, kamenju, pijesku i sa završnicom na otoku Viru, te po suncu koje je žestoko pržilo bicikliste tijekom trajanja brdske biciklističke »MTB Cross Country Race« u sklopu „Zadar Outdoor“ festivala, prvi je ciljem na virskoj rivi prošao Roko Fržop iz Vodica. Višestruki hrvatski prvak u brdskom i cestovnom biciklizmu u mlađim dobnim kategorijama vozio je od Petrčana do Vira za 1:05;49, ili gotovo 6:30 minuta brže od najbližeg pratitelja. Na cilju je visoko podignuo ruke. 

„Rano sam prelomio utrku, i to na samom početku staze kada sam podignuo tempo te sve druge natjecatelje ostavio iza sebe. U ostatku utrke uživao sam u ambijentu“, kazao je mladi Vodičanin. Iako je bila paklena vrućina, Fržopu je oko sat vremena vožnje bilo malo, pa je odmah po završetku virskog MTB-a otišao na drugo natjecanje. Prije toga, uspio je pohvaliti stazu koju je tako suvereno odvozio.

„Stvarno lijepa staza na kojoj sam se dosta dobro proveo. Možda je najteži dio staze bio uz samu plažu s dosta dubokim šljunkom i pijeskom, a na takvoj je podlozi teško razviti neku brzinu. Sve ostalo bilo je po planu“, dodao je biciklistički junior s oko 30 biciklističkih naslova. Iza Fržopa drugi je na cilj došao Zagrepčanin Julian Okhrlein. Riječ je o njemačkom državljaninu iz okolice Frankfurta koji živi u Zagrebu, a kako je pasionirani ljubitelj biciklizma – nije htio propustiti zadarski „Outdoor“ i virski brdsko-biciklistički event.     

„Lijepa utrka, uživao sam. Također i jako lijepi ambijent, pa se vraćam sljedeće godine“, kazao nam je mladi Nijemac koji je na cilj došao u vremenu 1:12;14, ili za milimetar prije od trećeplasiranog Romea Fantine (1:12;16). Iako su njihova vremena bila daleko najbolja, ostala su u sjeni najveće zvijezde virskog MTB-a: Zadranke Ane Petrić koja je bila pobjednica u ženskoj konkurenciji. Njezin je uspjeh burno pozdravljen na cilju, kao i pri dodjeli lijepo dizajniranih medalja. Uvijek je tako kada na Viru nastupaju članovi i članice Triatlon kluba „Zadar“.     

„Staza mi je bila poznata do Vira, a virskim sam dijelom vozila prvi put. Pješčani dio staze mi je odgovarao, dok mi je, moram priznati, šljunčani uz obalu bio teži i zahtjevniji. Svima poručujem da bez straha sudjeluju na ovakvim manifestacijama, jer je užitak provesti vrijeme na ovakvom događaju. Zadar i njegova okolica imaju potencijal i prirodne predispozicije za biciklističke aktivnosti“, kazala je prva pobjednica »MTB Cross Country Race« koji se u konkurenciji 34 biciklista iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Belgije vozio od Petrčana do Vira. 

Sponzori i suorganizatori utrke održane 12. svibnja, kao i partneri trodnevnog „Zadar Outdoor“ festivala, bili su Općina Vir te destinacijska kompanija „Vir turizam“, a u cijelu priču uključila su se i druga virska općinska poduzeća: „Vir održavanje“, „Vodovod Vir“ i „Vir zaštita“. Svoj dio odradio je i zadarski bend „Jet Set“, kao i kuhari i osoblje restorana „Kotarina“ koji su pripremili okrjepu za sve sudionike utrke. Drugim riječima – za one koji su na Viru bili prvi put, doživljaj je bio više nego savršen.

„Utrka je tehnički zaista perfektno napravljena. S obzirom da smo ovu utrku odradili prvi put, riječ je o sjajnom iskustvu, ali svi kažu da je tako uvijek kada se nešto radi na Viru. Organizacija je zaista odlična, a to potvrđuju i natjecatelji koji su bili jako zadovoljni“, sipao je komplimente Filip Lerga, predstavnik zadarskog festivala sporta. Virski suorganizatori tako su pohvaljeni su sa svih strana, pa je Lerga za treće izdanje „Outdoora“ najavio dodatni angažman.

„Sve je napravljeno kako treba, pa je sada na nama da podignemo broj natjecatelja jer to ova utrka zaslužuje. Ona je, prije svega, promocija zdravog načina života i sporta“, zaključio je.     

REZULTATI »MTB CROSS COUNTRY RACE«

MUŠKARCI: 1. Roko Fržop, Hrvatska, 1:05;49. 2. Julian Okhrlein, Njemačka/Hrvatska, 1:12;14. 3. Romeo Fantina, Hrvatska, 1:12;16. 

ŽENE: 1. Ana Petrić, Hrvatska, 1:30;54. 2. Sandra Martinović, Hrvatska, 1:39;04. 3. Jelena Čović, Hrvatska, 1:42;47. Kompletni rezultati dostupni su na linku: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1721/ukupni_poredak

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno