Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Odlična promocija Zadra u predsezoni

13.05.2019. 12:00
Odlična promocija  Zadra u  predsezoni


Plivački maraton, utrka kajacima i veslanje na dasci – bile su  discipline drugog dana održavanja trećeg izdanja Outdoor festivala koji  je okupio oko 600 sudionika.
Inače, ovogodišnji zadarski Outdoor festival – manifestacija koja predstavlja sjajan spoj sporta, druženja, dobre zabave, ali i natjecanja koje je  na kraju priče još najmanje bitno, morao se zbog lošeg vremena, umjesto u tri "stisnuti" u dva dana, pa je tako, završno natjecanje u plivačkom  maratonu održano u subotu poslijepodne. Rezultati tih subotnjih disciplina još se ažuriraju i znat će se najvjerojtanije tijekom današnjeg dana.
Iva Bencun idejna začetnica i organizatorica ove sportsko-zabavne  manifestacije zadovoljna je. Jedino, što joj je, kako je rekla, žao što se sve  nije moglo održati kako je bilo predviđeno zbog vremena.
– Zadovoljna sam zbog lijepog broja sudionika, ali i činjenice da smo  ostvarili ono što je i cilj Outdoor festivala, a to je promocija Zadra i zadarskog kraja i dolazak velikog broja posjetitelja, odnosno sudionika i  sada, u predsezoni. Imali smo primjerice, čovjeka iz Poljske koji je došao  u Zadar samo zbog natjecanja u veslanju na dasci, potom Mađara koji je  doputovao zbog discipline – brdskog biciklizma. A, posebno nam je drago da je i ove godine došao naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić s obitelji  koji inače, obožava Zadar. Sve je to dobra promocija Zadra u predsezoni  – zaključila je Iva Bencun dodajući, kako vjeruje da će dogodine biti još  bolje i da će vrijeme bolje poslužiti.