Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Turisthotel provodi edukaciju ugostiteljskog kadra

13.05.2020. 17:52


U sklopu priprema za turističku sezonu i uoči ponovnog pokretanja poslovanja svojih ugostiteljskih objekata u
Zadru, Turisthotel d.d. trenutačno održava dodatne edukacije svojih zaposlenika u okviru vlastitog redovitog edukacijskog programa pod nazivom TH Akademija. Tekuće edukacije odnose se na najnovije trendove u ugostiteljskom sektoru, a provode se u suradnji s konzultantskom tvrtkom HGE Consilio.
Nezahvalna situacija u kojoj se turističko-ugostiteljski sektor našao uslijed pojave i širenja Covid – 19 virusa poslužila je kao dodatni poticaj za održavanje još jedne u nizu edukacija za zaposlenike Turisthotela. Turisthotelova akademija namijenjena je unaprijeđenju znanja i vještina vlastitih zaposlenika, u prvom redu ugostiteljskog kadra, ali i domaćica, recepcionera te ostalih profesija vezanih uz objekte samog Turisthotela.
– Ovog puta, edukacija je prvenstveno usmjerena na ugostiteljski sektor. Suradnja je ostvarena s konzultantskom tvrtkom HGE Consilio, a tekuće edukacije obuhvaćaju tematiku poznavanja vina, piva i koktela, ali i edukaciju o područjima poput organizacije rada, timskog rada, komunikacije s gostima i prodaje, navodi glavni edukator Denis Galić.
Edukacije će trajati narednih desetak dana, uključuju praktičan i teorijski dio, nakon kojeg će polaznici pristupiti polaganju ispita. Polaznici edukacije ostvaruju i certifikat o novostečenom znanju i vještinama.
Trenutačna situacija i problemi s kojima se turističko-ugostiteljski sektor posljednjih mjeseci susreće ne smiju biti opravdanje za pad razine kvalitete ponude. U Turisthotelu su toga svjesni i sukladno tome nastavljaju s dugoročnim planom unaprijeđenja ponude u svim njihovm objektima na čelu sa Zaton Holiday Resortom. Ova edukacije je samo jedan od njihovih koraka u tom pravcu.