Hrvatski sokolovi idu na Šokačke divane

Slika korisnika admin
Skabrnja sokolovi
Hrvatski sokolovi s gostima

U prostorijama KUD Sv. Kuzman i Damjan održana je osnivačka skupština izvorne pučke pjevačke skupine Hrvatski sokolovi. Inicijativni odbor na čijem čelu je Niko Zekić odlučio je osnovati novu skupinu, tj. jedinu u našoj županiji koja će njegovati samo muško pjevanje i to orcanje i pod bas. Zanimljivost grupe je ta što ih čine momci iz tri sela i to iz Slivnice, Poličnika i Pridrage, koji isto tako nastupaju u svojim KUD-ovima, ali kad nemaju obveze u njima nastupat će zajedno kao grupa na svim manifestacijama.
Grupu čine pjevači Niko Zekić, Ivan Jagičić, Mile Predovan i Ante Mijolović svi iz Slivnice, zatim iz Poličnika Mihovil Zubčić, Josip Zdrilić, Ive Barjaši i Petar Lončar, a iz Pridrage Slavko Kokić, Branko Narančić, Tomislav Zubčić i Zvonko Narančić.
Na osnivačkoj skupštini izabrano je i vodstvo skupine, a čine ga predsjednik Niko Zekić, dopredsjednik Branko Narančić i tajnik Mihovil Zubčić, a nadzorni odbor čine Josip Zdrilić, Mile Predovan i Slavko Kokić. Gosti osnivačke skupštine bili su Vesna Matešić, predsjednica ZAKUD-a Baština, te predsjednik KUD-a Vinac iz Stankovaca.
Niko Zekić s predsjednicom Vesnom Matešić upoznao je sve prisutne kako je dobivena službena potvrda nastupanja naših KUD-ova na smotrama folklora pa će tako KUD Vinac iz Stankovaca Zadarsku županiju predstavljati na međunarodnoj smotri u Zagrebu, KUD Carza iz Poličnika nastupit će na Brodskom kolu u Slavonskom Brodu, dok će u Vinkovce na Vinkovačke jeseni ići KUD Sv. Kuzman i Damjan iz Slivnice. Što se tiče novoosnovane skupine Hrvatski sokolovi već su dobili pozivnice za Đakovačke vezove, što su i prihvatili, a imaju još jednu pozivnicu, a to je sudjelovanje na Šokačkim divanima u Vinkovcima za vrijeme Vinkovačkih jeseni i još nekoliko nastupa u županiji na smotrama folklora.
Na kraju skupštine uz domaći pršut i vino čula se i odlična pjesma Hrvatskih sokolova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno