Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Podjela svjedodžbi u novoj školi

Autor: Teuta Babajko Jamičić

12.06.2009. 22:00
Podjela svjedodžbi u novoj školi


Jedanaest učenika Osnovne škole Vrgada, područnog objekta OŠ Pakoštane, svjedodžbe će dobiti u novoj školi, čija je izgradnja, umjesto ugovorenih osam mjeseci trajala više od dvije godine. Dodjela svjedodžaba, kako najavljuje Vinko Rinčić, ravnatelj Osnovne škole Pakoštane, održat će se 26. lipnja ove godine, unatoč činjenici što nova školska zgrada na Vrgadi još službeno nije otvorena.
– Nova školska zgrada u Vrgadi završena je još prije par mjeseci. Obavljen je tehnički pregled, ishodovana uporabna dozvola i računali smo kako će nastava početi tijekom svibnja. Kako je početku nastave trebalo prethoditi svečano otvorenje, o svojim namjerama obavijestili smo Općinu i Županiju, no unatoč nastojanjima iz različitih razloga isto je u više navrata prolongirano, govori ravnatelj Rinčić, dodajući da je najizgledniji datum svečanog otvaranje 31. srpnja kada Općina Pakoštane slavi svoj dana.
No, to što nova školska zgrada nije svečano otvorena, neće utjecati na obećanje ravnatelja Rinčića, kako će učenici završne svjedodžbe dobiti u novoizgrađenom objeku na Vrgadi. Škola ima uporabnu dozvolu te Rinčić najavljuje kako će svjedožbe učenicima biti podijeljenje 26. lipnja u novoj školskog zgradi, čiju su izgradnju čekale generacije Vrgadina.
Posjetimo, radovi na izgradnji nove škole u Vrgadi počeli su u ožujku 2007. godine. S početnim ugovorenim rokom od osam mjeseci radovi vrijedni oko 4,1 milijuna kuna, a financirani preko programa CEB V i Uprave za otočni razvoj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, produžili su se na više od dvije godine. Tvrtke Centrogradnja d.o.o. iz Karlovca zajedno s njihovim kooperantom Lumbrikatom d.o.o. iz Vrgade izvodili su radove, a Gin Company je bio zadužen za nadzor.
Novi objekt površine 840 metara četvornih izgrađen je na zemljištu izad postojeće škole koja je stara 150 godina. Nova školska zgrada ima dvije etaže na kojima su dvije učionice, kabinet za učitelje, knjižnica, kuhinja, sanitarni čvor te dva stana za učitelje.