Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Promet na rotoru regulirao policajac

Autor: Suzana Bandić

12.06.2009. 22:00
Promet na rotoru regulirao policajac

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U petak ujutro na rotoru u predjelu Ravnice promet je regulirao prometni policajac povremeno zatvarajući traku koja iz Arbanasa vodi u centar grada


Ako je suditi po gužvi u prometu kakva se mogla vidjeti na svim gradskim prometnicama u Zadru, usprkos lošim prognozama, čini se kako se ipak nešto može očekivati od ovogodišnje turističke sezone.
Naime, već u srijedu se u gradskom prometu osjetio priljev vozila domaćih, ali i stranih registarskih oznaka. To je djelom vezano uz početak turističke sezone, ali dijelom i uz produljeni, četverodnevni, blagdanski vikend kojeg mnogi spajaju sa susjednim danima i godišnjim odmorima.
Najveća gužva ipak nastala je na gradskim prometnicama koje vode prema staroj jezgri grada, odnosno Poluotoku. Stoga je u petak ujutro na zadarskom rotoru u predjelu Ravnice, promet regulirao prometni policajac.
– Prometne gužve u ovo doba godine nisu neko veliko iznenađenje. Zadar je turistički grad pa je zbog početka turističke sezone veliki priljev vozila u centar grada. Kako veliki broj vozila prolazi upravo tom dionicom gdje se nalazi rotor, a obzirom na to da se dvije kolničke trake u tom dijelu spajaju u jednu, postavili smo na to mjesto prometnika koji po slobodnoj procjeni povremeno zatvara traku koja iz Arbanasa vodi u Centar kako bi se spriječio prometni “čep” i nastajanje dugih kolona – rekla je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske dodavši kako vozače moli za strpljenje jer drugog rješenja nema.