Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U šoldima nije sve, ali je – puno!

Autor: Ivan Knežević

12.06.2009. 22:00
U šoldima nije sve, ali je – puno!

Foto: Filip BRALA



Kako je sve tako kako je, najbolje je pričekati da uglavljeni rok dođe svomu kraju. Onda će se znati što je, kako je, je li bila isplata, u kolikoj je mjeri bila, itd.


Za dan – dva proći će prva polovica razdoblja za koje je nedavno u KK Zadar rečeno da će u njemu biti podmireni igrači. Temeljni je to uvjet za razgovore o novoj sezoni, odnosno o ostanku dijela igrača. Zmago Sagadin, koji osim što je trener ujedno radi i mnoge poslove sportskoga direktora, bio je nedvosmislen nakon sastanka s igračima u ponedjeljak, sastanka na kojemu su bili Dino Perović i Rajko Zurak, dvojica od četiriju članova povjerenstva koje vodi klub. Sagadin je tad kazao, a Perović i Zurak energično potvrdili, da razgovora o novoj sezoni neće biti dok igrači ne budu podmireni.
S obzirom da nitko nije rekao da je drugačije, te da se nitko od igrača javno nije izjasnio da neće pričekati, može se smatrati da je klub imao dovoljno jake argumente kad je objavio da će razdoblje čekanja potrajati petnaestak dana. Javljaju se povremeni glasovi u javnosti iz menadžerskih krugova sa željom da se klub malo pritisne što je pojava koja nije nova, a odavno već na ovim prostorima ona služi kao poluga za ostvarivanje ovakvih ili onakvih ciljeva. Razumljivo je i prihvatljivo da svatko vodi računa o sebi, ali najmanje razloga (ili povoda) za uznemirenost imaju baš agencije i agenti. Oni in continuo u javnost plasiraju vijestice prema kojima za igrača tog i tog imaju na dlanu, brat bratu, bar deset primamljivih ponuda. Što je kadkad doista tako, a kadkad i nije. Ali, zapravo to nije bitno. Ako agencija ili agent mogu utopiti igrača tog i tog, onda bi im možebitna neisplata u dogovorenom roku zapravo bila – na korist. Prema tomu, na izjave iz agencija i od agenata ne treba odmah nasjedati i zagucati udicu poput proždrljivoga glavoča. Pri čemu, svakako, klub treba voditi računa o dostojanstvu svojih posloprimaca, odnosno igrača s kojima ima ugovore. Dalje, to znači da bi neisplata u rečenom roku, a koji su igrači prihvatili, bila svojevrsna prevara čime bi klub drastično izgubio na vjerodostojnosti.
Kako je sve tako kako je, najbolje je pričekati da uglavljeni rok dođe svomu kraju. Onda će se znati što je, kako je, je li bila isplata, u kolikoj je mjeri bila, itd. Ono što je sigurno, sigurno je da KK Zadar u tjednu u kojemu će biti održana godišnja skupština (19. lipnja) sasma sigurno NE TREBAJU nikakva tektonska gibanja koja bi narušila tijek i sadržaj trenutačnih zbivanja te izazvala posljedice sasvim drugačije od priželjkivanih.