Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Najvažnija je afirmacija igrača

12.06.2011. 22:00
Najvažnija je afirmacija igrača


Plasman je dobar, sredina ljestvice je solidno ostvarenje, ali je najbitnije od svega što smo afirmirali nekoliko igrača za našu prvu momčad koja je uz Varaždin zastupljenija s domaćim igračima – kazao je Josip Butić, trener juniora
Rezultat nam nije bio primaran, a to deveto mjesto zapravo odgovara kvaliteti onih koji su ostali. Sukladno tome više smo prostora dali dečkima ulaznog godišta u kadete, što se na kraju pokazalo dosta dobro jer je većina napredovala – kazao je Zoran Erlić, trener kadeta


Još je jedna sezona iza pomlatka Zadra, rekli bismo standardno dobra. Obje su momčadi bile dobre u jesenskom i proljetnom dijelu prvenstva našavši se pojedinačno u sredini ljestvice, kao i na kraju kada se zbroje bodovi. Uz to juniori su bili dobri u Kupu Hrvatske te su ispali tek u polufinalu. 
– Plasman je dobar, sredina ljestvice je solidno ostvarenje, ali je najbitnije od svega je što smo afirmirali nekoliko igrača za našu prvu momčad koja je uz Varaždin zastupljenija s domaćim igračima. Kažem, u prvenstvu smo u sredini, a u Kupu smo daleko dogurali. Šteta je samo što smo prvu utakmicu polufinala u Sigetu protiv Hrvatskog dragovoljca loše odigrali te smo izgubili šanse za finale, a u finalu sa Splitom mislim da bismo imali dobru prigodu za osvajanje prvog mjesta. Na kraju prvenstva eto, “skinuli” smo i Dinamo. To je bio oproštaj od generacije 92. Mislim da će ta generacija uz igrače rođene ’91. u dogledno vrijeme biti nositelj kvalitete zadarske seniorske momčadi. Treba napomenuti da smo drugi dio prvenstva bili oslabljeni neigranjem Šimurine koji je otišao u Raštane, a i ozljede su pratile neke igrače kao na primjer Bilavera koji je prošle sezone bio među vodećim strijelcima, a ove je imao manje utakmica. Uz Bilavera su Begonja, Torbarina, Sarić i na kraju Gržan popunjavali redove seniorske momčadi.  Gledajući unaprijed bit će dosta mladih koji će imati značajnu ulogu u prvoj momčadi naravno, uz pravilan rad i budu li se posvetili nogometu. Od iduće sezone pola momčadi odlazi, ali mi smo se već pripremili na to jer nam dolaze izlazni kadeti rođeni ’94. Neki od njih su već igrali juniorske utakmice znači, tu su vratar Borgelott, Gržan, Colić, Jurjević, Marasović tako da neće biti problema s adaptacijom. Tako je to svake godine jedna generacije odlazi, a druga dolazi – kazao je trener juniora Josip Butić. 
Trener kadeta Zoran Erlić kormilo je preuzeo na početku drugog dijela prvenstva došavši umjesto Marka Pinčića. Tada su kadeti zauzimali deveto mjesto na ljestvici.
– Da, bili smo u sredini, a na koncu smo tu i ostali. U polusezoni smo u klubu donijeli odluku da je za ostanak u ligi zbroj osvojenih bodova juniora i kadeta dovoljan. Tako smo neke igrače vratara Borgelotta, Gržana i Jurjevića proslijedili u juniore čisto zbog njihovog individualnog razvoja. Znači, rezultat nam nije bio primaran, a to deveto  mjesto u biti odgovara kvaliteti onih koji su ostali. Sukladno tome više smo prostora dali dečkima ulaznog godišta u kadete što se na kraju pokazalo dosta dobro, jer je većina napredovala. Glede toga u sljedećoj sezoni imat ćemo stabilnu osnovu igrača za kvalitetnu momčad. Zapravo, 90 posto mi je jasno kako će momčad izgledati. Imamo još nekoliko igrača na provjeri te nekoliko igrača rođene ’96., koji konkuriraju za prvu momčad, tako da se kostur momčadi već nazire. Od igrača moramo spomenuti dvojicu reprezentativaca, vratara Livakovića i stopera Viduku koji su  standardni reprezentativci Hrvatske U-15. Po informacijama izbornika oni igraju vrlo dobro i nezamjenjivi su u reprezentaciji. Ja sam ovdje također s njima vrlo zadovoljan i očekujem da će se i naredne sezone nastaviti razvijati te da će napraviti iskorak više. Inače, treniramo još do 20. lipnja upravo zbog toga jer smo priključili oko 20 dječaka starijih pionira što će biti prilika da vidimo na koga možemo računati, a na koga ne. Do polovice srpnja, kada počinju pripreme, vidjet ćemo tko će ostati u prvoj momčadi, a tko će u drugu momčad koja će igrati u Županijskoj ligi, a tamo uvijek nekoliko igrača “ispliva”.