Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Benkovčani odlični treći

12.06.2012. 22:00
Benkovčani odlični treći


Kao pobjednik Katoličke malonogometne lige Sveti Donat u Zadarskoj nadbiskupiji, momčad Benkovca (župa Rođenja Blažene Djevice Marije) sudjelovala je prošli vikend u Sarajevu na devetoj završnici Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata. Benkovačni su osvojili treće mjesto. Igralo se u četiri skupine sa po četiri momčad, a Benkovčani su bili sudionici D skupine. U skupni je Benkovac osvojio drugo mjesto, iza župe Blaženog Ivana XXXIII. iz zagrebačkog naselja Dubrava.
Rezultati skupine: Benkovac – Dubrava 4:4, Benkovac – Kotor 9:2, Mostar – Benkovac 2:4.
U četvrtfinalu su se Benkovčani sastali s momčadi Splita, pobjednikom prošlogodišnjeg natjecanja, kojeg su u dramatičnom susretu pobijedili. Naime, do pred sam kraj gubili su 0:3 da bi krenuli na sve ili ništa te su u završnici pobijedili 4:3 i izborili polufinale. Polufinale su igrali s momčadi Solina, no nisu bili kompletni. Josip Kolić je imao “dug jezik” te je bio kažnjen neigranjem, a njegova momčad je izgubila 0:2. U susretu za treće mjesto pobijeđena je momčad Šibenika 4:3. Pobjednici završnice su momčad Solina, druga je Dubrava, treći Benkovac, a četvrti Šibenik.
– Svi smo prezadovoljni, ne samo osvojenim trećim mjestom, nego i s onim što smo doživjeli u Sarajevu. Da nam je u polufinalu bio Josip Kolić, vjerujem da bismo igrali finale, no i ovako je sve za pet. Zahvala don Marinku Jelečeviću koji nam je bio od velike pomoći ne samo u organizaciji, nego i u igri naše momčadi – kazao je Branimir Jarmanović, voditelj Benkovca.
Za Benkovac su nastupili: Antonio Tokić, Marin Dujmović, Anton Rašić, Ivan Ljutić, Domagoj Katuša, Marijan Zubčić, Stefan Vulić, Denis Šitum, Ivan Marjanović, Ivan Dujmović, Romeo Čerina. Voditelji: Branimir Jarmanović i Srećko Katuša.