Centar za gospodarenje otpadom Zadarske županije ide dalje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Nije za očekivati da bude bilo kakvih promjena - Olivio Meštrović

U Zadarskoj županiji ne očekuju da će promjena čelne osobe u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode utjecati na predviđenu dinamiku realizacije projekta izgradnje i uspostave Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije za kojeg se, po dolasku na funkciju, zauzela bivša ministrica Mirela Holy.

- Nije za očekivati da bude bilo kakvih promjena jer se radi o preozbiljnom projektu koji je već daleko odmaknuo. Ove godine je napravljen hodogram aktivnosti po kojem bi se projekt županijskog Centra za gospodarenje otpadom u srpnju 2013. mogao kandidirati za sredstva iz EU fondova, rekao je pročelnik UO za prostorno uređenje Olivio Meštrović koji je u odgovoru na pitanje rekao i kako ne poznaje novog ministra Mihaela Zmajlovića te stoga ne može komentirati njegovo imenovanje.

Bivša ministrica Mirela Holy je na nedavnom sastanku u Zadru sa županom Stipom Zrilićem, gradonačelnicima Zadra i Benkovca Zvonimirom Vrančićem i Brankom Kutijom te direktorom javnog poduzeća za gospodarenje otpadom Eko d.o.o. Dinom Perovićem, obećala kako će se riješiti problem odbijanja Hrvatskih voda da daju suglasnost na Studiju utjecaja na okoliš i postići dogovor oko toga da se korigira Pravilnik o zonama sanitarne zaštite koji je u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede. Također je ustvrdila kako će izbacivanjem bioreakcijskog deponija iz projekta nestati argument na kojem Hrvatske vode temelje svoje odbijanje suglasnosti. Bivša je ministrica tada kazala i kako će Centar za gospodarenje otpadom Zadarske županije, prema prijedlogu izmjena i dopuna Plana gospodarenje otpadom, primati otpad i jednog dijela Ličko-senjske županije što međutim neće utjecati na kapacitet Centra.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno