Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Počinje edukacija za barmene i savjetnike za vino

12.06.2012. 22:00
Počinje edukacija za barmene i savjetnike za vino


Zbog permanentne potrebe stručne edukacije i stjecanja novih vještina ugostiteljskog i turističkog osoblja, Zadarska županija organizira po treći put, u suradnji s Ministarstvom turizma, a uz program tvrtke Adriatic Educatio teorijski i praktični seminar u trajanju od 120 sati za barmene i savjetnike za vino. Komercijalni partneri projekta su Maraska i Badel 1862.
Edukacija će se održati od 13. lipnja do 22. lipnja 2012. godine u prostorijama Obrazovnog centra Ivora u Zadru.
Polaznici će znanje usvojiti kroz šest predavačkih cjelina: edukacija o porijeklu i vrstama vina s geografskog područja Hrvatske, osobito Dalmacije, pravilni odabir autohtonih hrvatskih vina pri posluživanju uz određena jela, upoznavanje svjetskih vinskih i vinogradarskih područja, praktični rad i projektni zadatak, bonton i komunikacija s gostom, ugostiteljsko miješanje i posluživanje barskih mješavina slobodnim stilom.
Tijekom edukacije, barmenima će biti organiziran posjet tvornici alkoholnih pića gdje će se upoznati s procesom proizvodnje, a savjetnici za vino će usvajati pojmove o enologiji, načinu posluživanja i ostalim segmentima vinarstva, vinogradarstva i podrumarstva.
Krajnji cilj ove edukacije je podizanje razine znanja i vještina kadra u ugostiteljstvu i turizmu koji je nužan za zadovoljavanje sve većih zahtjeva gostiju te podizanje ugostiteljske i hotelijerske ponude otvaranjem novih wine i cocktail barova.