Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Fantela i Marenić sjajni treći

Autor: Zrinka Grancarić

12.06.2013. 22:00
Fantela i Marenić sjajni treći


Održana su još dva plova na Europskom prvenstvu za klasu 470 u Italiji, no promjena na vrhu nema. Šime Fantela i Igor Marenić i dalje su sjajni treći. Enia Ninčević i Romana Župan su 14. Jako je nevrijeme prošlo preko Formie, međutim dan je ipak ponovno osvanuo sunčan, s ugodnih desetak čvorova vjetra.
Puni program, dva plova za sve sudionike, odrađen je bez poteškoća. Nijedna od vodećih posada u muškoj konkurenciji nije napravila neku posebnu grešku, tako da se u samom vrhu apsolutno ništa nije promijenilo. Poredak vodećih je ostao isti, a bodovi su i dalje vrlo tijesni. Nakon tri dana natjecanja sve je još uvijek otvoreno. Na prvom mjestu otvorenog dijela poretka su Australci Belcher i Ryan, najbolji Europljani su i dalje Britanci Patience i Glanfield, drugi su Grci Mantis i Kagialis, dok su naši Šime Fantela i Igor Marenić stabilno treći.
– Krenuli smo s finalnom serijom, nije bilo loše, s drugim plovom nismo baš najzadovoljniji, ušli smo deseti u cilj, možemo bolje, mada ni taj ulaz u finalu nije zanemariv. Ovdje nema slabih, u zlatnoj skupini svatko može pobijediti plov. Treba biti strpljiv i čekati greške konkurencije. Zasad ih ne rade, tako da smo i dalje praktički na početnim pozicijama – komentirao je Igor Marenić.
Enia Ninčević i Romana Župan su imale nešto slabiji dan, pa su izgubile nekoliko pozicija u odnosu na dan ranije, na 14. su mjestu među Europljankama, odnosno na 16. mjestu ukupnog poretka.
– Nije nas baš išlo, dva ulaza otprilike u sredini flote, možemo mi to bolje, ali nismo donosile prave odluke. Bilo je zahtjevno. No, imamo još dosta za jedriti, puno je još bodova u igri i itekako imamo prostora za napredak u poretku – razmišlja Enia Ninčević.