Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Giboni na otvaranju Virskog ljeta 18. lipnja, Severina kao šećer na kraju!

12.06.2016. 22:00
Giboni na otvaranju Virskog ljeta 18. lipnja, Severina kao šećer na kraju!


Hrvatska nogometna reprezentacija na Euru 2016. prati se na „Terasi Kotarina” i središnjem Trgu sv. Jure unutar „Nogometnog kantuna”, s bogatim animacijskim programima
Gibonni, Severina, Magazin, Neda Ukraden, Jelena Rozga, Mladen Grdović, klapa „Intrade” & Tomislav Bralić, klapa „Cambi”, Lidija Bačić, Neno Belan & „Fiumensi” – samo su neka od najjačih estradnih imena koja će ovog ljeta nastupiti na otoku Viru u nikad spektakularnijem programu tradicionalnog „Virskog ljeta”!
Uz sjajne glazbenike i najveće estradne zvijezde Hrvatske i cijele regije, destinacijska menadžment kompanija Vir turizam i Općina Vir svim Viranima, Zadranima, stanovnicima Zadarske županije, cijele Hrvatske te svim prijateljima i gostima otoka Vira poklonit će još niz kulturnih, tradicijskih, gastronomskih i sportskih manifestacija, kako bi nadolazeća sezona svima ostala u pamćenju.
Spektakularni vatromet i virski koncert slavnog splitskog glazbenika Gibonnija službeno će 18. lipnja otvoriti program „Virskog ljeta”, no i prije toga ima zabave na ovom otoku. Već u prvoj polovici lipnja, u terminima nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Euru 2016., na „Terasi Kotarina” i središnjem virskom Trgu svetog Jure na najvećem LED ekranu mogu se pratiti „Vatreni”, kao i sve utakmice Europskog prvenstva u Francuskoj unutar „Nogometnog kantuna”, s bogatim animacijskim programima. Na Dan državnosti zabavu nudi splitski „Magazin”, dok će se na samom kraju lipnja na „Ribarskim večerima” u restoranu „Kotarina” okrenuti „Srdele na gradele”, s prikazom dalmatinskih običaja te izložbom fotografija i rekvizita.
Zadarski grdelin Mladen Grdović zapivat će na Trgu svetog Jure kao prvi izvođač u srpnju, a uz koncerte Dražena Zečića, uvijek zaljubljenog Sandija Cenova, klapu Intrade i Tomislava Bralića te seksipilnu Lidiju Bačić, srpanjska događanja upotpunit će svake srijede i tradicionalne „Ribarske večeri”.
 Prvi vikend u kolovozu zapivat će slavna klapa Cambi, dok će „Virska noć” 13. kolovoza, kao tradicionalna manifestacija programa „Virskog ljeta”, okupiti na Trgu svetog Jure i virskoj rivi – kao i uvijek – više od 30 tisuća posjetitelja! A da bi „Virska noć” ostala u sjećanju s pravim glazbeno-scenskim spektaklom i vatrometom, pobrinut će se estradna kraljica Jelena Roga. Nakon nastupa balkanske estradne megazvijezde Nede Ukraden 20. kolovoza, sa svojim „Fiumensima” svirat će Neno Belan, a Dan Općine Vir i blagdan Glavosjek svetog Ivana Krstitelja 29. kolovoza slavit će se uz vječnog mladića Jolu.
 Jedan od Viranima najomiljenijih glazbenih izvođača Jasmin Stavros nastupa početkom rujna, a najveća estradna zvijezda Balkana i okolice Severina pjevat će 10. rujna na zatvaranju „Virskog ljeta”. (Virski list)