Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Radnici Vodovoda traže veće plaće i kolektivni ugovor

13.06.2018. 07:51
Radnici Vodovoda traže veće plaće i kolektivni ugovor


U krugu zadarske komunalne tvrtke Vodovod na Poluotoku  Teritorijalni Ured SSSH Zadar za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju,  u suradnji sa Sindikalnom podružnicom Vodovod d.o.o. Zadar Samostalnog sindikata u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, odnosno dijelom zaposlenika u toj tvrtki, organiziraju prosvjed upozorenja. 
U najavi prosvjeda stoji kako dio radnika predvođen sindikatima od  Uprave Vodovoda i Grada Zadra, kao većinskog vlasnika, traži povećanje  plaća i materijalnih naknada za radnike tvrtke Vodovod d.o.o. Zadar, budući da tvrtka dobro posluje i ostvaruje pozitivne financijske rezultate za  tekuću godinu kao što je to bilo, kažu organizatori, i proteklih godina.
– Plaće i materijalne naknade radnika su relativno niske na razini cijele  tvrtke, a postoje financijske mogućnosti za povećanje.
Uz to, Sindikalna podružnica radnika Vodovoda traži od Uprave Vodovoda i Grada Zadra da konačno počnu kolektivni pregovori i da se zaključi Kolektivni ugovor koji će na kvalitetan način regulirati pitanje  plaća, materijalnih naknada, uvjeta rada, pravne sigurnosti, kao što je to  učinjeno u nekoliko drugih tvrtki koje su u vlasništvu Grada Zadra, poručuju organizatori uz naznaku kako će o svemu navedenom te daljnjim  sindikalnim i pravnim aktivnostima na tom planu govoriti sindikalna  povjerenica Podružnice Vodovod Marica Iglić, pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH-a Zadar Vedran Uranija  i županijski povjerenik  SSKH-a Vinko Fabijan.
Teritorijalni ured SSSH-a Zadar 18. lipnja potpisuje Kolektivni ugovor  u komunalnoj gradskoj tvrtki Odvodnja, a nedavno su u Gradu Zadru  potpisali Kolektivni ugovor kojim se poboljšavaju materijalni i drugi uvjeti odgojiteljicama u gradskim vrtićima Radost i Sunce.