Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zare Markovski odbio Zadar

13.06.2018. 19:14
Zare Markovski odbio Zadar


U tri najveća hrvatska kluba ne računajući Zadar odmah nakon završene sezone ustoličena su nova trenerska imena. Tako je u prvaku Cedeviti umjesto Jure Zdovca na njihovu klupu sjeo Španjolac Sito Alonso, u Ciboni je Ivan Velić zamijenio Antu Nazora dok je u Split umjesto bivšeg izbornika Ivice Skelina doveden Vladimir Anzulović. Na Višnjiku još uvijek će barem do kraja tjedna to pitanje ostati otvoreno. Sigurno je jedino da to neće biti Zare Markovski koji je bio prva opcija sportskom direktoru Branimiru Longinu, ali ipak stigla je odbijenica. Uvjeti pogotovo oni financijske naravi očito su bili kamen spoticanja u budućoj suradnji makedonskog stručnjaka i kluba iz rodnog grada njegove majke. Stoga je za Longina misija potrage za trenerom ponovno vraćena na početak, a očito je da se ponovno sve glasnije razmišlja o novom-starom treneru Aramisu Nagliću.
– Istina da Zare Markovski nije više u kombinacijama za trenera Zadra. Moramo reći nažalost. Razgovarali smo ga, željeli smo ga, ali zapelo je na financijskim uvjetima i na nekakvim stavkama u ugovoru koje u ovom trenutku klub nije mogao ispratiti. Okrećemo se drugim opcijama kojih doduše i nema previše. Osim Zare Markovskog u prvom planu nam je Aramis Naglić, ali za nekih tri do četiri dana ipak ćemo znati nešto više na tu temu – kazao je Longin za basketball.hr i napomenuo da se vrše intenzivni razgovori sa svim igračima koji su branili boje Zadra u minuloj sezoni.
– Razgovarao sam svim igračima koji su završili prošlu sezone bez obzira jesu li još uvijek pod ugovorom ili ne. Ali i o detaljima ne bih jer će se i o tome više znati u trenutku potvrde trenera – zaključio je sportski direktor Zadra.