Zbog vatrometa Općina Kolan mora tvrtki Rapido Dalmacija platiti 10.000 kn s kamatama

Slika korisnika valentinam
Trgovački sud u Zadru
Rapido Dalmacija je tužbom od Općine Kolan tražila iznos od 60 tisuća kuna i zatezne kamate, no sudac Jurlina je nakon provedenih dokaza i saslušanja svjedoka dosudio znatno niži iznos
PIXSELL/Arhiva ZL
Tvrtka je tražila 60 tisuća kuna, a dobila deset

Za uslugu ispaljivanja vatrometa povodom proslave blagdana Gospe od Karmela i Dana općine Kolan, kao i održavanja susreta otočnih klapa 17. srpnja 2015. Općina Kolan mora tvrtki Rapido Dalmacija j.d.o.o. iz Nina platiti iznos od 10 tisuća kuna sa zateznim kamatama i nešto manje od četiri tisuće kuna za troškove sudskog postupka koji se vodio pred sucem Trgovačkog suda u Zadru Tomislavom Jurlinom.

Rapido Dalmacija je tužbom od Općine Kolan tražila iznos od 60 tisuća kuna i zatezne kamate, no sudac Jurlina je nakon provedenih dokaza i saslušanja svjedoka dosudio znatno niži iznos, a prije svega jer tužitelj nije dokazao da je s Josipom Zubovićem, u to vrijeme načelnikom Općine Kolan, dogovorio traženi iznos. Ispostavilo se, naime, da je Zubović posredstvom treće osobe, konkretno Marije Visković, dogovorio vatromet za koji je kazao da ne može platiti više od 10 tisuća kuna, koja je potom za njegovo izvođenje pregovarala s direktorom tvrtke Weco pirotehnika d.o.o. Kako nije postojao pisani trag o dogovorenoj cijeni, sudac Jurlina je presudio u korist Općine Kolan.

- Djelomično se održava na snazi platni nalog iz rješenja o ovrsi Javnog bilježnika Darije Grigillo Ramljak iz Zadra od 23. rujna 2015. i to u dijelu u kojem je tuženiku naloženo platiti tužitelju iznos glavnog potraživanja od 10.000 kuna sa zateznim kamatama. Djelomično se ukida platni nalog iz istog rješenja i to u dijelu u kojem je tuženiku naloženo platiti tužitelju iznos glavnog potraživanja od 50.000 kuna sa zateznim kamatama. Nalaže se tužitelju naknaditi tuženiku daljnji trošak parničnog postupka u iznosu od 3.376.75 kuna, a odbija se tuženikov zahtjev za naknadu daljnjeg troška parničnog postupka u iznosu od 3.823,25 kuna, presudio je sudac Jurlina dodajući kako je iz svega razvidno da su stranke bile u poslovnom odnosu temeljem ugovora o djelu te da su samu uslugu izvršili radnici tužitelja uz suradnju podizvođača i dobavljača pirotehnike, društva Weco pirotehnika d.o.o., što proizlazi i iz dozvole za izvođenje vatrometa iz PU zadarske.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)