BAGERI I TURISTI Zgrada na lokaciji bivšeg Mesoprometa u zoni zabrane radova, ali samo nekih

Slika korisnika mkvanja
Od 1. srpnja zabrana građevinskih radova
Zgrada na lokaciji bivšeg Mesoprometa nalazi se u području zabrane izvođenja građevinskih radova, ali se zabrana odnosi isključivo na izvođenje zemljanih radova i radova na izgradnji konstrukcije građevine, dok su sve ostale vrste građevinskih radova dozvoljene
Arif SITNICA
Zgrada na nekadašnjoj lokaciji Tvornice kruha nalazi se izvan područja zabrane izvođenja građevinskih radova

Visoke temperature podsjećaju nas kako ljeto samo što nije  zakucalo na vrata, a time i zabrana radova na otvorenom, barem što se  tiče turističkih zona.

Provjerili smo u Gradu Zadru kada počinje zabrana građevinskih radova te na koga se sve odnosi.

 - Privremena zabrana izvođenja građevinskih radova na području grada Zadra za 2019. godinu započinje 1. srpnja i traje do 31. kolovoza. Područje zabrane izvođenja građevinskih radova odnosi se na sva otočna  naselja koja administrativno pripadaju gradu Zadru te na dio naselja  Kožino (od obalnog pojasa do državne ceste D306), kao i na dio naselja  Zadar od obalnog pojasa do državne ceste D306, ulica Put Nina, Tuđmanova, Vlatka Mačeka, Braće Miroslava, Janka Perice i Gaženičke ceste  (južno do Brodanovog jaza), pojasnili su nam iz UO za gospodarstvo,  obrtništvo i razvitak otoka.

Upitali smo ih hoće li tijekom ljetne sezone morati stati i radovi na  zgradi na prostoru nekadašnjeg Mesoprometa i Tvornice kruha, budući  da se radi o lokacijama dosta blizu centru te oko njih ima mnogo turističkih objekata.

Odgovorili su kako nemaju saznanja hoće li se nastaviti radovi na  zgradi Put Murvice i zgradi na području nekadašnjeg Mesoprometa, no  bitno je istaknuti da se zgrada na nekadašnjoj lokaciji Tvornice kruha  nalazi izvan područja zabrane izvođenja građevinskih radova te na tom  području nema zabrane za izvođenje bilo koje vrste građevinskih radova, dok se zgrada na lokaciji bivšeg Mesoprometa nalazi u području zabrane izvođenja građevinskih radova, ali se zabrana odnosi isključivo na  izvođenje zemljanih radova i radova na izgradnji konstrukcije građevine,  dok su sve ostale vrste građevinskih radova dozvoljene.

Iz Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka su  nam potvrdili kako je ugovoreni rok za dovršetak Puta Stanova 8. srpnja  2019. godine. Prvi rokovi za dovršetak ove stotinjak metara duge ulice  koja se počela renovirati na jesen bili su planirani za sredinu lipnja.  Međutim, zbog, kako su iz Grada svojedobno objasnili, sveobuhvatnih  radova, radovi su prolongirani.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)