Živi zid smjenjuje županijsku vijećnicu Jasminku Adžić Sikirić!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Nakon što je tražila sazivanje unutarstranačkih izbora
Sada smo shvatili da je uzrok propasti naše stranke diktatura rukovodstva. Da su htjeli mogli su spasiti stranku, ali im je pozicija bila važnija od nje. Sinčić ide u Bruxelles, a njegova žena u Sabor, pa sami zaključite što im je najvažnije. Nas vijećnike iskoristili su samo za vlastitu korist, kaže Adžić Sikirić
PIXSELL
Razišli se najbliži suradnici - Branimir Bunjac, Ivan Vilibor Sinčić, Vladimira Palfi, Ivan Pernar

Raskol u Živom zidu odražava se i na članstvo po terenu, a u  sveopćem kaosu koji je zahvatio stranku očito će najgore proći županijski vijećnici u Zadru.

Naime, prema informacijama iz stranke, Središnjica želi smijeniti svoju vijećnicu u Županijskoj skupštini u Zadru, Jasminka Adžić Sikirić,  jer  je zatražila - izvanredne unutarstranačke izbore. A zašto ih je zatražila  obrazlaže u priopćenju članstvu Zadarske županije:

- Dragi aktivisti, članovi i simpatizeri Živog zida, dugujemo vam ispriku zbog ponašanja naših predstavnika u vrhu, čiju ispriku zbog nanošenja trajne štete ugledu stranke, kao i nama osobno koji predstavljamo Živi zid na regionalnim i lokalnim razinama, svi skupa još čekamo.  Zadarska koordinacija se složila da se hitno moraju održati unutarstranački izbori i to u roku od 30, a ne 90 dana kako sadašnji predsjednik  najavljuje, gdje bismo bili u mogućnosti demokratskim putem birati članove Predsjedništva. Inicijativa za raspisivanje unutarstranačkih izbora  u roku od 30 dana je krenula iz Zadra i naišla na odobravanje većine  koordinatora i članstva koji su uputili isti zahtjev. Ako zbog toga uslijede  sankcije, sadašnje Predsjedništvo samo će potvrditi da im ne odgovara  da članovi odlučuju po principu jedan član -jedan glas i da se diktatura  koja je dovela do raskola i dalje nastavlja. Pozivamo vas da se nastavite s  nama zajedno boriti za pravedniju Hrvatsku. Živi zid ne čini pet pojedinaca, već tisuće aktivista koji su spremni opet stati na prvu liniju i kao  što smo branili sve obespravljene, kojima je ovaj sustav uzeo dostojanstvo udarajući im na dom i egzistenciju, branit ćemo i dignitet naše  stranke, stoji u priopćenju Živog zida.

"Ovo je diktatura"

Smjena Jasminke Adžić Sikirić trebala bi se dogoditi na sljedeći način:  članica Živog zida Ana Klarić Bubica aktivirala bi mandat u Županijskoj  skupštini, kojega je stavila u mirovanje, a Adžić Sikirić u tom slučaju mora napustiti Skupštinu. Naime, Klarić Bubica mandat županijske vijećnice stavila je u mirovanje nakon što je dobila mjesto vijećnice u općini  Stankovci, u kojoj se kandidirala na listi grupe birača.

Adžić Sikirić neugodno je iznenađena ovakvim razvojem situacije te  najnovije poteze stranke otvoreno naziva - diktaturom. Naime, za naš je  list otvoreno progovorila o potpunoj blokadi komunikacije od strane  Ivana Vilibora Sinčića i njegove supruge Vladimire, napominjući kako je  "sada jasno da sve vrijeme samo rade isključivo u svoju korist".

"Iskoristili su nas vijećnike"

- Sada smo shvatili da je uzrok propasti naše stranke diktatura od srane rukovodstva. Da su htjeli mogli su spasiti stranku, ali im je pozicija bila važnija od nje. Sinčić ide u Bruxelles, a njegova žena u Sabor, pa sami  zaključite što im je najvažnije. Nas vijećnike iskoristili su samo za vlastitu  korist, a ja se iz ove priče želim izvući čistog obraza, ne želeći više sudjelovati u svemu ovome, poručuje Adžić Sikirić.

Na kraju iduće sjednice Županijske skupštine stoga će sazvati novinsku konferenciju na kojoj će objasniti što se sve događalo u Živom zidu i  zašto su zapravo tražili raspisivanje unutarstranačkih izbora.

- Raspisivanje izbora tražila sam jer je situacija neizdrživa. Što se tiče  predaje mandata, čekam službeni dopis, pa ću mandat predati na idućoj  sjednici Skupštine kako bih se mogla i pozdraviti s kolegama. Na toj ću  presici novinarima reći sve o razlozima traženja izbora u s tranci, poručuje na kraju vijećnica Živog zida.

Nemamo nikakvog kontakta sa  Sinčićem i suprugom

Na pitanje je li razgovarala s predsjednikom sranke ili nekim drugim iz Središnjice  o namjeri da je se u Skupštini zamijeni drugom vijećnicom, Jasminka Adžić Sikirić  otvoreno kaže:

- Ni prije zahtjeva za izborima u stranci, a ni poslije toga nitko me nije zvao, niti se  javio na moje poruke. Mi u Zadru zapravo nemamo apsolutno nikakvog kontakta sa  Sinčićem i njegovom suprugom. Za koordinatore su izabrali sebi lojalne ljude, ali  članstvo nemaju na svojoj strani. Više sam puta kontaktirala Središnjicu, slala i poruke, ali nikad  nisam dobila nikakve odgovore, pa ni o tome hoće li raspisati izbore u  stranci ili neće. Jedan od načina da se stranku spasi po meni je bio da se mandat u  Europarlamentu dade kolegici Goranki Dorotić. Vladimiri sam pisala da ispune Bunjčeve uvjete, međutim Sinčić i supruga u Bruxelles su htjeli poslati svoje prijatelje.  Druga je opcija bila da se Sinčić za spas stranke odrekne fotelje u EU parlamentu,  ali oni na te poruke jednostavno ne odgovaraju i to vam dovoljno govori, zaključuje  Adžić Sikirić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno