Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

»Srce zadarsko« u utorak prikuplja potrepštine za Josipa Grdovića i njegove prijatelje

13.06.2020. 09:30


Zadranke okupljene u grupi Srce zadarsko na Facebooku ponovno dokazuju da je njihovo srce veliko i puno ljubavi. U utorak, 16. lipnja, organiziraju još jednu u nizu akcija za Zadranina Josipa Grdovića i njegove prijatelje u bolnici Gornja Bistra. Potrepštine koje su im potrebne prikupljat će se od 18 do 20 sati kod trgovačkog centra na Kaufland na Voštarnici.
Prvu akciju, podsjetimo, inicirao je otac 19-godišnjeg Josipa, Ivica Grdović, koji je nakon višegodišnje, mukotrpne borbe u pronalaženju adekvatnog smještaja sinu oboljelom od cerebralne paralize i psihomotorne retardacije, odlučio pomoći i njegovim prijateljima s kojima je prije dvije godine konačno smješten u bolnicu u Gornjoj Bistri. Kako nije vičan organizaciji humanitarnih akcija, obratio se Zadranki ogromnoga srca, Marjani ikić, koja se odmah odazvala, a iskustvo joj nije nedostajalo jer je već odradila na desetke humanitarnih akcija kojima se pomoglo desecima potrebitih sugrađana.
U bolnici je smješteno oko 130 štićenika starih svega nekoliko mjeseci pa do 47 godina i svi su s teškim oboljenjima. Mnoge od njih, otkako su hospitalizirani, nitko ne posjećuje, zato je svaka, pa i najmanja pomoć, jako velika.


Popis potrepština
​Evo što je smještenima u bolnici gornja Bistra potrebno.
Od higijenskih potrepština trebaju im tertra-pelene, vlažne maramice, jednokratni podlošci za krevet te pamučne pidžame za odrasle, ali bez dugmadi.
Što se hrane tiče potrebni su im prirodni voćni sokovi, vitaminski napici tipa Cedevite, voćni sirupi, griz pšenični, dječje kašice tipa Hipp, šećer, suncokretovo ulje i Čokolino.
Organizatori mole sve one koji su voljni sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji da se drže navedenoga popisa.