Upisi u vrtiće samo klikom miša, bez redova i čekanja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Nova usluga e-Građanin
Novom uslugom na portalu e-Građani roditelji više ne moraju prikupljati papire i čekati u redu već sve mogu online
Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva
Prezentacija se održala u Zadru

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva održao je danas u Zadru promotivno javno događanje kako bi građane upoznao s novom uslugom e-Upisi. Riječ je o projektu informatizacije procesa i uspostave cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove. Na portalu e-Građani dostupna je jedinstvena usluga e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove, a omogućuje brz i jednostavan upis u željenu odgojno-obrazovnu ustanovu u Republici Hrvatskoj, od vrtića, srednjih i osnovnih škola, učeničkih domova do fakulteta. Trenutno su ove godine aktivni upisi u vrtiće, učeničke domove i srednje škole. Iduće akademske godine bit će omogućeni i upisi u osnovne škole, prijava i provedba ispita državne mature te prijava na visokoškolske ustanove odnosno evidencija o upisu i praćenje obrazovanja odraslih i evidencija o ključnim podatcima o školama, učenicima i djelatnicima u centralnoj evidenciji.Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET. 

Na promotivnom događanju, predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva građanima su pojasnili važnost usluge i dosada ostvarene rezultate. „Za prijavu djece u vrtić više nije potrebno donositi razne potvrde (poput rodnog lista djeteta ili potvrde o zaposlenju), već sustav te podatke sam povlači iz odgovarajućih registara nadležnih državnih tijela koja su dosad građanima izdavala potvrde na svojim šalterima. Projekt provodimo u više od 150 vrtića u cijeloj Hrvatskoj te je povratna informacija i roditelja i osoblja u vrtićima izuzetno pozitivna“, izjavio je Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva. Pojasnio je kako je e-Upisi još jedna digitalna usluga kojom se rasterećuju građani i službenici te koja doprinosi povećanju učinkovitosti u radu javne uprave te dostupnosti javne uprave svim hrvatskim građanima.

Predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva posjetili su i Dječji vrtić Radost koji je uključen u informatizirani sustav za prijavu i upis djece u vrtić putem usluge e-Upisi. 

Projekt „e-Upisi - Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove« je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt je ukupno vrijedan 40.002.019,64 kuna od čega je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, dok 15% predstavlja nacionalno sufinanciranje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Miss Augusta Amela
Dobre vijesti, život mi je sada bolji otkad sam upoznao zajmodavca koji mi je dao pravi zajam od oko 65,000 eura. Prošao sam kroz mnoge lažne zajmodavce prije nego što sam upoznao ovu dobru Božju ženu, pa sam odlučio dati ovo opipljivo svjedočanstvo. Ako trebate zajam možete je kontaktirati putem e-maila: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) WhatSapp: +19382341458