Donijeli ljeto sa sobom

Slika korisnika admin
Autor: 
keltski
Nenad MARČEV
Catriona O'Leary - zvijezda tradicionalne irske glazbe

"We brought the summer along with us" moto je nastupa Catrione O'Leary i akupine Dulra iz Irske, koja je nastupila u petak navečer u crkvi sv. Donata na četvrtom koncertu ovogodišnjeg izdanja Glazbenih večeri. Riječ je o irskim pjesmama i plesovima iz usmene predaje i povijesnih izvora koji potječu uglavnom iz 17. i 18. stoljeća, a koje je ova pjevačica, baš kao i njezin ansambl, uvjerljivo dočarala zadarskoj publici.

Uz Catrionu su gostovali Christopher Layer na flauti i tradicionalnim sviralama, Robert Mealy i Jay Elfenbein na violini, te Mel Mercier na bodhranu i kostima. Zanimljivo je spomenuti kako je Catriona od ove godine glazbenica koja nosi prestižnu titulu EMi Artist. Svjetsku slavu stekla je svojim specifičnim izvedbama rane glazbe i tradicionalne irske pjesme, a do danas je snimila nekoliko nosača zvuka za poznate izdavače poput BMG Classics i EMI/Virgin Classics.

Na Festival, koji se nastavlja u utorak, 15. srpnja, nastupom Splitskog komornog orkestra, kao dirigent stiže naš maestro Pavle Dešpalj.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno