Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Donijeli ljeto sa sobom

Autor: Goran Bujić

12.07.2008. 22:00
Donijeli ljeto sa sobom

Foto: Nenad MARČEV



“We brought the summer along with us” moto je nastupa Catrione O’Leary i akupine Dulra iz Irske, koja je nastupila u petak navečer u crkvi sv. Donata na četvrtom koncertu ovogodišnjeg izdanja Glazbenih večeri. Riječ je o irskim pjesmama i plesovima iz usmene predaje i povijesnih izvora koji potječu uglavnom iz 17. i 18. stoljeća, a koje je ova pjevačica, baš kao i njezin ansambl, uvjerljivo dočarala zadarskoj publici.
Uz Catrionu su gostovali Christopher Layer na flauti i tradicionalnim sviralama, Robert Mealy i Jay Elfenbein na violini, te Mel Mercier na bodhranu i kostima. Zanimljivo je spomenuti kako je Catriona od ove godine glazbenica koja nosi prestižnu titulu EMi Artist. Svjetsku slavu stekla je svojim specifičnim izvedbama rane glazbe i tradicionalne irske pjesme, a do danas je snimila nekoliko nosača zvuka za poznate izdavače poput BMG Classics i EMI/Virgin Classics.
Na Festival, koji se nastavlja u utorak, 15. srpnja, nastupom Splitskog komornog orkestra, kao dirigent stiže naš maestro Pavle Dešpalj.