Hrvatska izgubila tri sekunde prije kraja

Slika korisnika admin
Autor: 
vaterpolo_hinic
Nije bilo ni sreće ni snage - Igor Hinić

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli osvojiti medalju u Malagi iako su bili vrlo blizu brončanog odličja. No, zahvaljujući pogocima Madarasa i Denesa Varge u posljednje dvije minute utakmice, štoviše Varga je pobjednički gol postigao samo tri sekunde prije kraja, Mađari su drugi put na ovom EP svladali svjetske prvake.

Naši su vaterpolisti izuzetno loše reagirali na kraju prve četvrtine kada su u posljednjoj minuti te dionice dozvolili Mađarima da postignu dva pogotka kojima su poveli sa 3-1, te zahvaljujući tomu stalno bili u prednosti. Štoviše, u drugoj četvrtini Mađari su poveli i s tri razlike (4-1 i 5-2), ali s tri uzastopna pogotka Kunca, Markovića i Boškovića Hrvatska je uspjela na odmor otići s neodlučenim rezultatom 5-5.

Nažalost, u trećoj četvrtini Mađari su se ponovno uspjeli odvojiti na plus tri (9-6), pa su naši vaterpolisti ponovno morali uložiti dodatni napor kako bi se vratili u utakmicu.

U četvrtoj četvrtini Hrvatska je u dva navrata uspjela i povesti (12-11 i 13-12), ali tu prednost nisu uspjeli zadržati, kao niti onu koju joj je u prvom produžetku svojim pogotkom donio Samir Barač. Dvije minute prije kraja Madaras je izjednačio na 14-14, a 25 sekundi prije kraja Hrvatska je imala napad, te je Ratko Rudić pozvao minutu odmora kako bi dogovorio akciju za taj, očekivalo se, posljednji napad na utakmici. No, nakon samo 10 sekundi nekome od naših igrača dosuđen je prekršaj u napadu, te su posljednju priliku ipak dobili Mađari. Vićan je obranio šut iz daljine, ali lopta se odbila na ruku Denesu Vargi koji ju je s dva metra ubacio u gol.

HRVATSKA - MAĐARSKA 14-15

HRVATSKA: Vićan, Burić, Bušlje 1, Vrdoljak 1 (1), Kunac 1, Joković 1, Smodlaka 1, Đogaš 2, Marković 1, Barač 3 (1), Hinić 1, Bošković 2, S. Sukno

MAĐARSKA: Szecsi, T. Varga 1, Madaras 1, De. Varga 4 (1), Kasas, Hosnyanszky 2, Kiss 1 (1), Benedek, Da. Varga, Biros 3 (1), Kis 2, Molnar, Nagy

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 18 (7), Mađarska 14 (5)

PETERCI: Hrvatska 2 (2), Mađarska 3 (3)

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno