Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

I Luka Modrić uz Stjepana Božića

Autor: Čedo Fabulić

12.07.2008. 22:00
I Luka Modrić uz Stjepana Božića

Foto: Filip BRALA



U Zadru se osjećam ugodno, a to mi je bitno kad odrađujem završne pripreme koje su inače najosjetljiviji dio – kaže hrvatski boksački interkontinentalni prvak Stjepan Božić koji je nakon prošlogodišnje borbe na otoku Pagu i nedavne u Širokom Brijegu ponovo odabrao Zadar gdje će obaviti pripreme za obranu naslova prvaka u Novalji 25. srpnja. U tome mu pomažu kolege iz BK Zadar, trener Dragan Vidaić, predsjednik kluba Tomislav Papić i čovjek za sve Davor Dujić, a tu je i vrlo dobar sparing partner. Radi se o Vasilju Kljusa iz Ukrajine, inače juniorskom WBC prvaku svijeta.
– Ne mojom krivnjom došlo je do izmjene. Naime, protivnik kojeg sam trebao imati, nekadašnji europski i svjetski prvak Talijan Kristian Salavia, tražio je odgodu meča za dva tjedna. S obzirom da tada počinje Olimpijada, mi nismo mogli prihvatiti te uvjete, a uz to remeti mi se tempirana forma, nema televizije, troškovi itd., tako da je WBA federacija odobrila da Armenac Aramian bude moj sljedeći izazivač.
O svom izazivaču Božić ističe:
– Koliko znam, ima 25 pobjeda od čega 17 nokautom i sedam poraza s tim da je te borbe izgubio od stvarno kvalitetnih boraca. Ova pobjeda donijela bi mi ulazak među prvih pet na WBA ljestvici, što je velika stvar. Prvo, ući na tu ljestvicu je jako teško i nije nemoguće dobiti priliku za napad na naslov svjetskog prvaka protiv Danca Keslera.
Trening Stjepana Božića popratio je zadarski nogometni internacionalac Luka Modrić, koji se u Zadru odmara desetak dana, a kojeg pak željno očekuje londonski Tottenham.
– Sa Stjepanom me veže sportsko prijateljstvo. Došao sam mu poželjeti sreću u obrani naslova prvaka. U Zadru sam još do utorka, kada putujem u Zagreb i potom dalje na Otok – kaže Modrić.
– Za Luku mogu reći da je prototip vrhunskog čovjeka i sportaša, a takvih je malo – “uzvratio” je Božić.