Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zoran Miletić prijetio policajcu

Autor: Suzana Bandić

12.07.2009. 22:00
Zoran Miletić prijetio policajcu


Nakon što su policajci zabranili Miletićevom prijatelju daljnju vožnju, koji je s 1,79 promila upravljao “golfom”, on ih je započeo napadati, omalovažavati i vrijeđati, a tijekom privođenja u policijsku postaju Obrovac čak im je i prijetio
Zoran Miletić (39) Zagrepčanin s prebivalištem u Starigradu, priveden je jučer Istražnom sucu Županijskoga suda u Zadru zbog prijetnji policajcu.
Incident se dogodio u ponedjeljak, pola sata iza ponoći u mjestu Seline nedaleko od Starigrada, kada je policajac zaustavio “golf” zagrebačkih registracija u kojem se na suvozačkom mjestu nalazio Miletić, dok je vozilom upravljao njegov prijatelj Boris P. (28), također iz Zagreba. Oba muškarca bila su u vidno alkoholiziranom stanju, a vozaču je alkotestiranjem izmjereno 1,79 promila alkohola. Stoga su im policijski djelatnici zabranili daljnju vožnju, na što je Miletić burno reagirao te odmah započeo napadati, omalovažavati i vrijeđati policijske djelatnike. Prilikom privođenja u policijsku postaju Obrovac, Miletić je nastavio s uvredama, a u nekoliko im je navrata i ozbiljno zaprijetio.
Dvojac je u Policijskoj postaji u Obrovcu zadržan do otriježnjenja, nakon čega je vozač priveden u obrovački Prekršajni sud gdje mu je zbog narušavanja javnog reda i mira izrečena prekršajna prijava. Njegov suvozač Zoran Miletić zaradio je kaznenu prijavu zbog prijetnji policajcu.
Inače, široj javnosti Miletić je postao poznat još polovinom 90-tih kada se u procesu protiv takozvane “velike zločinačke organizacije” pojavio kao zaštićeni svjedok broj jedan. Kasnije je tvrdio da su ga nekadašnji glavni državni odvjetnik Radovan Ortynski i tužiteljica Dunja Pavliček-Patak pravosudnim ucjenama i korupcijom natjerali da svjedoči u postupku protiv takozvane “zločinačke organizacije”. Miletić ima podeblji policijski dosje, od dilanja droge, protupravnih naplata i krađa pa do izazivanja opasnih radnji. Njegovo ime dugo se vezivalo uz danas pokojnog Davora Zečevića. Posljednje njegovo nedjelo osuđeno je s godinu dana zatvora početkom lipnja na Županijskom sudu u Rijeci, gdje mu se s još devetoricom sudilo zbog krijumčarenja migranata.
Nacionalni tjednik “Globus” u članku pod naslovom “Dečki s Knežije deset godina kasnije” Miletića spominju kao bivšeg mafijaškog batinaša i jednog od najpoznatijih pokajnika, koji je odustao od mafijaške karijere, počeo se baviti kulinarstvom te postao vlasnikom pizzerije u zagrebačkom Bukovcu.
Od prošlog ljeta Miletić je vlasnik i pizzerije u Starigradu pa zato u posljednje vrijeme često i boravi tamo.