Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Donacija unatoč krizi

Autor: Teuta Babajko Jamičić

12.07.2010. 22:00


Kako je ove godine Grad Zadar isplatio kredit za nabavu CT uređaja, može preuzeti novu obavezu financiranja medicinske opreme za zadarsku Opću bolnicu. Gradonačelnik dr. Vrančić pojašnjava da će se nabava nove medicinske opreme financirati kreditom i to kroz pet godina
Unatoč krizi i recesiji Grad Zadar priprema jednu veliku donaciju, vrijednu 11 milijuna kuna, za zadarsku Opću bolnicu koja će, najvjerojatnije, biti realizirana do kraja tekuće godine. Naime, Grad Zadar će financirati nabavu nove medicinske opreme – angiosalu za periferne krvne žile i navigacijski sustav za neurokirurgiju. Realizaciji ove velike donacije prethodi uobičajena procedura, tako da zadarska Opća bolnica trenutačno očekuje suglasnost za raspisivanje natječaja za nabavu nove medicinske opreme, koja bi do kraja srpnja ili tijekom kolovoza trebala stići iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.
Zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić, govoreći o velikoj donaciji koju Grad Zadar sprema za Opću bolnicu Zadar, navodi da gradska vlast dugi niz godina uspješno surađuje i potpomaže najvažniju zdravstvenu ustanovu u Zadarskoj županiji. Iako Grad Zadar nije osnivač zadarske Opće bolnice, dr. Vrančić navodi da je gradska vlast prepoznala važnost ulaganja u tu zdravstvenu ustanovu, financirajući dodatne standarde u zdravstvenoj zaštiti.
– Iako Grad Zadar nije osnivač, dugi niz godina uspješno surađujemo i potpomažemo zadarsku Opću bolnicu. Gradska vlast je prepoznala što je potrebno Zadranima i odlučila se za financiranje dodatnih bolničkih standarda, odnosno svega onoga što podrazumijeva dodatna zdravstvena zaštita građanstva, kaže dr. Vrančić te dodaje da se Grad Zadar u dogovoru s čelnicima zadarske Opće bolnice, odnosno na njihov prijedlog odlučio za financiranje nabave nove angiosale za periferne krvne žile i navigacijski sustav za neurokirurgiju.
Kako je ove godine Grad Zadar isplatio kredit za nabavu CT uređaja, može preuzeti novu obvezu financiranja medicinske opreme za zadarsku Opću bolnicu. Na prijedlog čelnika zadarske Opće bolnice, Grad Zadar će financirati nabavu nove angiosale za periferne krvne žile i navigacijski sustav za neurokirurgiju, što će gradsku vlast stajati 11 milijuna kuna. Dr. Vrančić pojašnjava da će nabavu nove medicinske opreme financirati kreditom i to kroz pet godina.