Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Đurđa Adlešič podnijela ostavku

Autor: Novi list

12.07.2010. 22:00
Đurđa Adlešič podnijela ostavku


Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič potvrdila je našem listu da je tijekom dopodneva podnijela usmenu ostavku premijerki Jadranko Kosor, te da joj treba neko vrijeme da donese konačnu odluku o svom daljnjem djelovanju. Svojevrsnu konfuziju oko Adlešič izazvala je jučer sama premijerka kad je, nakon sastanka s austrijskim kancelarom, na izričito novinarsko pitanje je li joj Adlešič prilikom njihovog jučerašnjeg susreta najavila svoj odlazak – odgovorila negativno, rekavši da su njih dvije, štoviše, razmatrale daljnje poteze Vlade.
– Razgovarale smo o poslovima koje treba obaviti Vlada, rekla je Kosor. Na opetovano pitanje znači li to da Adlešič ostaje, Kosor je rekla da su “razgovarale o poslovima koje mora odraditi Vlada”, te da “će nastaviti razgovarati”.
Đurđa Adlešič je jučer ujutro poručila preko glasnogovornice HSLS-a da je ona “od ponedjeljka u ostavci”, te potom dodala da je tijekom jutra premijerki podnijela usmenu ostavku, a da će tijekom dana to napraviti i u pismenoj formi.
Iz Ureda predsjednika Republike jučer je pak priopćenjem potvrđeno da su imali kontakt s Adlešič oko njenog eventualnog angažmana.
– Ured predsjednika je dobio upit o angažmanu gospođe Adlešič. Odluka o tome nije donesena, a ovisit će o potrebama Ureda i raspoloživim financijskim sredstvima. Riječ je o otvorenim razgovorima s kojima je upoznata i predsjednica Vlade RH, piše u priopćenju.
Kako se moglo neslužbeno doznati, Adlešič ili netko iz njezina kruga ponudio je suradnju Uredu predsjednika, s idejom da bi ona postala savjetnica šefa države za pitanja razminiranja.
Inače premijerka je demantirala navode šefa HSLS-a Darinka Kosora da ih je HDZ optuživao za nelojanost.