Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nastupili slovenski glazbenici

Autor: Branko Božić

12.07.2010. 22:00
Nastupili slovenski glazbenici


U sklopu prijateljskog ljetnog boravka u Zatonu i njegovoj okolici u organizaciji Turističke zajednice nastupili su članovi glazbene škole iz slovenskih gradova Maribora i Velenja, njih dvadeset dvoje
Bogato zatonsko kulturno-glazbeno ljeto u subotu navečer na ljetnoj pozornici na centralnom mjesnom perivoju Vlaka obilježio je glazbeni nastup Slovenaca.
Naime, u sklopu prijateljskog ljetnog boravka u Zatonu i njegovoj okolici u organizaciji Turističke zajednice nastupili su članovi glazbene škole iz slovenskih gradova Maribora i Velenja, njih dvadeset dvoje.
Pod dirigentskom palicom Danice Koren oni su brojnoj publici, među kojom se našao velik broj domaćih i stranih gostiju koji ljetuju u Zatonu, podarili dvadesetak skladbi iz svog bogatog glazbenog repertoara od slovenskih i svjetskih renomiranih skladatelja.
Pored mladih slovenskih glazbenika ovo ljetno događanje nastupom su obogatili i članovi zatonskog KUD-a Kontrada. Oni su odjeveni u izvorne zatonske odore posjetiteljima otpjevali desetak izvornih pučkih napjeva te odigrali nekoliko kola.