"Silver Wind" pristao samo jednom

Slika korisnika admin
cruiser_silver wings
Adam VIDAS
Ovaj "Srebrni vjetar" je u Zadar doplovio iz Venecije

Jučer je Zadar posjetio još jedan veliki kruzer "Silver Wind", koji je i prošle godine jedanput bio u Zadru. I ovo mu je tek jedan dolazak za cijelu godinu.

Kruzer plovi pod zastavom Bahama, a rute su mu po turističkim mjestima Sredozemlja, gdje mu je i ukrcajna luka talijanska Civitavechia. Ovaj "Srebrni vjetar" je u Zadar doplovio iz Venecije ujutro već u 7 sati, a isplovio je za Korčulu sinoć u 18 sati. Korčula i Zadar su mu inače jedine hrvatske luke koje posjećuje.

Brod je dug 155,80 metara, a prima 300 putnika. U Zadar ih je doputovalo 270, mahom Amerikanaca, točnije, na ovome putovanju se na brodu našlo 111 Amerikanaca, 66 Australaca, 37 Belgijanaca, nešto Engleza, Talijana, ali zanimljivo i dva Hrvata. I među posadom, koje brojčano ima skoro koliko i putnika, 226, tri su hrvatska državljanina.

Veliki kruzeri ovoga srpnja nešto rjeđe dolaze u Zadar, a oni najveći, kao što je blizu 200 metara dug "Aegean Odyssey" tek će doći. Najavljen je za sutra, dok će drugi slične veličine, poput "Azamara Questa" stići tek potkraj kolovoza.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno