Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zatvaraju se trgovine, otvaraju zalogajnice

Autor: Anamarija Bilan

12.07.2010. 22:00
Zatvaraju se trgovine, otvaraju zalogajnice

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Svako malo pojavi se novi dokaz da gospodarska kriza još uvijek ne jenjava, još jedan podsjetnik da je svugdje oko nas. Osim napisa u medijima koji nas stalno bombardiraju vijestima o tvrtkama pred propašću, visokoj nezaposlenosti i državnom dugu iz kojeg se, kako izgleda, nikako ne uspijevamo “iskopati”, podsjetnike vidimo u našem gradu.
Naime, čini se da posljednjih nekoliko mjeseci u Zadru vlada trend otvaranja malih ugostiteljskih objekata u kojima se kupcima nude razni pekarski proizvodi, pizze, topli sendviči, sladoledi i slična brza, ali jeftina hrana.
Trgovine u zadarskoj Varoši tijekom proljeća su zamijenili objekti brze prehrane, a sličan se trend preselio i u druge dijelove Poluotoka, pa su se na mjestu nekadašnje trgovine obućom i trgovine asortimana za kućanstvo, koje se se nalazile kod suda, otvorili ugostiteljski objekti.
– Mi smo u ovom prostoru 20 godina prodavali cipele, ali posljednjih nekoliko godina smo razmišljali o promjeni, što smo realizirali sada, rekla je Irena Lemić, vlasnica nekadašnjeg trgovačkog objekta Forum. Ona je nedavno krenula u novi posao – ugostiteljski objekt u kojem nudi sladoled i peciva od lisnatog tijesta, a koji će se zvati Bon appetit. Dodala je kako joj je ovo dugogodišnja želja pa se odlučila iskušati sreću u ugostiteljstvu.
Ova trgovina samo je jedna u nizu brojnih koje su zbog, pretpostavlja se, slabog prometa, morale zatvoriti svoja vrata i prekvalificirati se u drugi sektor – od sektora trgovine do sektora ugostiteljstva.