Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Hrvatski jedriličari u igri za tri medalje

12.07.2011. 22:00
Hrvatski jedriličari u igri za tri medalje


Šime Fantela i Igor Marenić su se vratili ponovno u krug medalja klase 470, nakon osam jedrenja su drugi Europljani, a četvrti ukupno
Ivan Kljaković Gašpić i dalje je prvi na Europskom prvenstvu klase Finn u Helsinkiju. Šime Fantela i Igor Marenić su drugi Europljani u klasi 470. Josip Olujić konkurira za juniorsko zlato u Finnu. Još su dva dana regate za Finn, a tri za 470.
Bit će to dva vrlo uzbudljiva dana, naročito danas kada se odlučuje o tome s kojih će pozicija kormilari ući u medal race u četvrtak. Zasad je stanje s bodovima još uvijek dosta tijesno tako da će sutra sigurno biti napeto. Jučer su po 15 čvorova vjetra odjedrena tri plova, u sva tri plova Ivan je u cilj ušao među prvih pet i zadržao vodstvo s pet bodova prednosti ispred Britanca Scotta i osam ispred još jednog britanskog jedriličara Andrew Millsa.
– Dobar i važan dan je iza nas. Tri zahtjevna plova i tri dobra ulaza u pet tako da sam ostao prvi. Sad nas očekuje još jedan vjetroviti dan pa će stvari biti jasnije za plov za odličja – rekao je Ivan.
Marin Mišura imao je nešto slabiji dan, pao je na 13. mjesto. U Finnu Hrvatska konkurira za još jednu medalju. Na 32. mjestu Josip Olujić je drugi junior, i to sa samo jednim bodom zaostatka za trenutačno prvim juniorom Terpigorevom.
Šime Fantela i Igor Marenić su se vratili ponovno u krug medalja klase 470, nakon osam jedrenja su drugi Europljani, a četvrti ukupno. Izvrsno treće mjesto zabilježili su u drugom plovu dana u kojem su bili treći. Ova klasa ima još čak pet jedrenja prije plova za odličja tako da se puno toga još može izmijeniti.
U ženskoj konkurenciji klase 470 također dobar dan su imale Enia Ninčević i Romana Župan, koje su s 15. i 5. ulazom napredovale na 22. mjesto. Pavle Kostov i Petar Cupać su 25. u 49er-u.