Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Općinski rovokopač na privatnom zemljištu

12.07.2011. 22:00
Općinski rovokopač na privatnom zemljištu


Zašto mi sve ove godine plaćamo komunalnu naknadu, a Općina Pašman kaže da nema novca za dizalicu. Sramotno je da u punom jeku sezone na ulazu u mjesto stoji zapaljeni rovokopač kao znak dobrodošlice. S lika je to koja “bode u oči”. Zbilja imamo lijepu razglednicu iz Banja, kažu ogorčeni Banjci


Mještanima Banja na otoku Pašmanu dozlogrdilo je da dva tjedna općinska vlast ništa ne poduzima po pitanju rovokopača koji se izvrnuo i zapalio na privatnom zemljištu.
– S rovokopačem, vrijednim oko pola milijuna kuna u vlasništvu komunalne tvrtke Općine Pašman, prije petnaestak dana upravljao je nekvalificirani vozač koji se kretao u smjeru od Banja prema Ždrelcu. Kad je došao na uzbrdicu koja se nalazi na izlazu iz Banja, rovokopač se zapalio u vožnji. Vozač je uspio iskočiti iz vozila koje je potom palo na privatno zemljište te se suha trava zapalila, kazuju mještani dodajući da su u neposrednoj blizini stabla koja su mogla biti zahvaćena vatrom. Prilikom pada, rovokopač je oštetio stablo trešnje te sezonsko povrće, a osobito nadaleko poznate banjske rajčice.
Mještani su složni u razmišljanju da je najvažnije da je jedan mladi ljudski život sačuvan, no muči ih i to da općinska vlast nema sredstava kako bi angažirala dizalicu za izvlačenje rovokopača.
– Zašto mi sve ove godine plaćamo komunalnu naknadu, a Općina Pašman kaže da nema novca za dizalicu. Sramotno je da u punom jeku sezone na ulazu u mjesto stoji zapaljeni rovokopač kao znak dobrodošlice. Slika je to koja ‘bode u oči’. Zbilja nemamo lijepu razglednicu iz Banja, kazuju ogorčeni Banjci.
Neugodna scena koja dočekuje turiste izazvala je znatiželju kod njih te pitaju mještane je li netko smrtno stradao.
– Priča s rovokopačem je ogledalo općinskog vodstva, zaključuju mještani Banja.
U kontaktu s načelnikom Općine Pašman Nedjeljkom Medićem doznali smo da će rovokopač biti uklonjen do kraja tjedna.
– Od prvog dana upoznati smo s cijelom situacijom i angažirali smo čovjeka koji će izvršiti kompletni posao, zaključuje Medić.