Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Općina Vrsi proslavila šestu obljetnicu postojanja

12.07.2012. 22:00
Općina Vrsi proslavila šestu obljetnicu postojanja


Polaganjem vijenaca na grobove poginulog branitelja Ivice Matuslovića i tragično preminulog općinskog vijećnika i urednika u Zadarskom listu Frane Vukića, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i velikim pučkim veseljem danas je obilježen  dan najmlađe općine u Hrvatskoj, Općine Vrsi.
Nakon uvodnog slova predsjednika Vijeća Marinka Radobuljca, načelnica Sandra Vukić detaljno se osvrnula na proteklu godinu rada te je najavila nove projekte.
– Unatoč recesiji uređena je obala i šetnica na Mulu s pripadajućim sadržajima. Izgrađena je općinska zgrada i zgrada turističke zajednice površine 320 metara četvornih, izmijenjene su vodovodne cijevi u dužini od šest kilometara, nadopunjena je javna rasvjeta, asfaltirane su ceste, oformljen je i opremljen DVD Vrsi koji broji 45 članova, s jednim vozilom i opremom, nabrajala je Vukić.
Sanirano je divlje odlagalište u Poljicima i tamponirani su poljski putevi. Sufinanciran je sadni materijal, za svako novorođeno dijete i svaki sklopljeni brak te posmrtnu pomoć izdvaja se po 2.000 kuna, starijim od 65 godina dodjeljuje se 350 kuna božićnice, stipendiraju se učenici i studenti od 350 do 500 kuna, za Opću bolnicu Zadar donirano je 30.000 kuna.
– Sve što smo napravili napravili smo vlastitim sredstvima. Možemo garantirati kako ćemo uvijek biti servis građanima, istaknula je Vukić.
Osim izgradnje infrastrukture u gospodarskoj zoni Duševića mlin, najavila je Vukić, uredit će tržnicu u Vrsi-Mulo te uz podršku Zadarske županije ostvariti projekt samostalne osnovne škole.
– Čim saznamo koliko će svako domaćinstvo i gospodarski objekti koštati, kao i izgradnja kanalizacije i sustava odvodnje, održat ćemo referendum na kojem će se odlučiti jesmo li ili ne za projekt, poručila je Sandra Vukić.
U prigodnom slovu župan Stipe Zrilić je istaknuo kako unatoč recesiji treba raditi jer, kaže, nakon svake krize dolaze bolji dani.
– Projekt proširenja škole i izgradnja sportske dvorane u Vrsima ide dalje bez obzira na gospodarsku krizu i recesiju, obećao je župan Zrilić.
Nakon prigodnog programa KUD Sv. Lovre sve je ugodno iznenadio svečarskom tortom za šesti rođendan Općine Vrsi.
U večernjim satima, uz degustaciju raznih jela s gradela, potezanje konopa i vatrometa, na prostoru Stare gusterne održao se revijalni malonogometni susret između veterana privlačkog Sabunjara i Vrsi.