Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Saljske užance u znaku rock’n’rolla

Autor: Z L

12.07.2013. 22:00
Saljske užance u znaku rock’n’rolla

Foto: Ante MIHIĆ



U subotu navečer odvija se Saljska noć – Iluminacija porta, brodova i kaića


Tradicionalne Saljske užance održat će se i ove godine u standardnom terminu na početku kolovoza. Ove godine Saljske užance prolaze u znaku rock’n’rolla, najavljuju iz Turističke zajednice Dugi otok. Ljubitelji dobre glazbe i zabave na otok će krenuti 8. kolovoza i zadržati se barem tri dana.
U četvrtak 8. kolovoza Tovareća mužika brodovima odlazi u Zadar, otvara manifestaciju i poziva ljude na Saljske užance. Nakon povratka slijedi zabavni program na rivi uz grupu Requiem. Dan kasnije na programu je “Ribarska noć”, priprema i izbor najboljeg brudeta, priprema ribe i ostalih plodova mora te zabavni program uz klapu Batuda
Subota je tradicionalno dan za sportske susrete i natjecanja. Navečer se odvija Saljska noć – Iluminacija porta, brodova i kaića! Program se nastavlja nastupima grupa “Psihomodo pop” i “Goran Bare i majke” na rivi.
Nedjeljno jutro počinje tradicionalnom budnicom po Salima uz nastup Tovareće mužike u punom sastavu i jedinstvenom ambijentu. U popodnevnim satima slijede Trke tovarov, nakon čega će najboljima biti uručene nagrade, dok će koncertni program zatvoriti grupa Ljetno kino i Davorin Bogović.