Što nas čeka na Zadru snova?

Slika korisnika admin
Autor: 
zadarsnova_1

Zadar snova, međunarodni festival suvremenog kazališta održat će se od 7. do 14. kolovoza.

Festival otvara multimedijalna izložba projekta MAMI - Mediterranean Artist Movement Investigation, kojim se portugalski, španjolski, francuski, slovenski, i grčki umjetnici zajednički bave pojmom krize, ne samo one ekonomske. U inozemnom dijelu programa poljski kolektiv Ja Ja Ja Ne Ne Ne Ne izvest će performans 'Fight, Fight' u kojem se fizički obračunavaju autorica Magda Tuka i izvođačica Anita Wach te nekoliko projekata nastalih u suradnji festivala s pariškim Oriantheatreom i njegovim voditeljem Mehdijem Farajpourom.

Od domaćih repriza igraju 'Persona' Nataše Lušetić, 'C8H11NO2' splitske novocirkuske kompanije Room 100, 'Rekvijem za organe - pokora' koji su po tekstovima Antonina Artauda pripremili Senka Bulić, Ivana Jozić i Damir Martinović Mrle te 'Love Will Tear Us Apart' i 'Boys Don't Cry' Petre Hrašćanec i Saše Božića.

U sklopu festivalskog programa jest i slovensko-hrvatska premijera 'Zatvaranja ljubavi', teksta francuskog autora Pascala Ramberta u režiji Ivice Buljana i koprodukciji ljubljanskog Mini Teatra. Dvoje ljubavnika koji se dijaloški rastaju na sceni tako da jedan drugom riječima ruju po utrobi igraju Pia Zemljič i Marko Mandić. Za zatvaranje je ostavljeno hodanje po žici unutar sv. Donata u predstavi 'You', koju su zamislili i izvode Christian Peter i Boris Kadin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno