Dah Mediterana uz najljepši zalazak sunca na svijetu

Slika korisnika admin
A. SITNICA

U Zadru na Obali kralja Petra Krešimira IV. nakon više od dva desetljeća dogodila se renesansa s novootvorenim restoranom Tramonto u vlasništvu zagrebačke tvrtke HD cor d.o.o.

Terasa nekadašnjeg hotela Zagreb, otvorenog daleke 1902. godine pod imenom Bristol, zablistala je punim sjajem. Uz najbolji  zalazak sunca na svijetu, na jednoj od najugodnijoj gastroterasi na Sredozemlju iz koje se pruža pogled na čisto more, Zadarski kanal i naše otoke nude se čarolije raznovrsnih menija, pikantne desertne „izmišljotine", široka lepeza hladnih i toplih predjela, doručaka, glavnih jela, priloga, salata, pizza...

Ipak, zahvaljujući ribljim specijalitetima, začinima i povrću te sredozemnom bilju, prevladava mediteranska kuhinja. Cijene su povoljne, prilagođene i onima s tanjim lisnicama - kaže vidno raspoložen Davor Gregurek, voditelj restorana. Paulina Frković je direktorica tvrtke HD Cor d.o.o., a u sastavu tvrtke je restoran Tramonto, s 25 zaposlenih i četiri naučnika. Puninu restorana doživjet će Zadrani, domaći i strani gosti za nekoliko dana jer se ponuda obogaćuje živom glazbom.

File brancina s blitvom na dalmatinski

kilogram brancina

400 dekagrama blitve

150 dekagrama krumpira

1,5 decilitara maslinovog ulja

Jedna glavica češnjaka, sol, papar, začinsko bilje

Brancin se filira. Filiran se kratko peče na maslinovu ulju s jedne i druge strane.  Začini se i dekorira mediteranskim biljem. U slanoj vodi kuhamo blitvu i krumpir te mikserom usitnjavamo u finu kremu s dodatkom začina i maslinova ulja. Pečeni filirani brancin servira se na posteljici od dalmatinske blitve.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno