Što je (friško) na pijaci, to je u tanjuru!

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Ugostiteljski objekt „Na po ure", smješten nepunih trideset metara dalje od čuvena „4 kantuna", ogledni je primjer male gradske konobice. Jela su cijenom pristupačna, ukusna, kuha se ono što je taj dan bilo na ribarnici i tržnici, prostor je jednostavno uređen, usluga nepretenciozna, jednom riječju - upravo ono što danas traži prosječna Zadranka, Zadranin i najveći broj turista. Vlasnica Daria Dunatov nije upala u zamku brojnih drugih gradskih i županijskih ugostitelja i vrlo brzo nakon rasta prometa i popularizacije restorana digla cijene i spustila kvalitetu, već je svojim gostima osigurala istu onu uslugu kao i prije sedam godina, kada je počela s radom. Naziv konobe stoga na najbolji mogući način reflektira poslovnu koncepciju koja ide u smjeru zadovoljavanja prije svega potreba zaposlenih na Poluotoku, koji dolaze na marende, pa makar samo i na „po ure". Ljeti restoran ima očekivano mnogo veći broj turista, posebice na njima atraktivnim stolovima smještenim na ulici.

- Nema tu puno filozofije, jutrom ide otac Mario, koji je šef kuhinje, ili ja na pijacu pa što se nađe to se kuha. Frižidere nemamo tako da su sve namirnice friške, što naši gosti dobro znaju. Svaki se dan kuhaju dnevna jela, uz obvezne dvije domaće juhe, što se pokazalo jako popularnim, naglašava Daria te izdvaja i punjene paprike za koje kaže da su hit među turistima.

Pašta s tikvicama i kozicama

200 g pašte

200 g kozica

100 g tikvica

maslinovo ulje, češnjak, peršin, šalša, bijelo vino

Na maslinovom ulju zafrižiti češnjak, dodati šalšu te ubaciti očišćene kozice i vino. Na kraju kuhanja istovremeno dodamo skuhanu paštu i nasjeckane tikvice

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno