Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Muline će dobiti unikatnu mozaik-klupu Božice Kliman

12.07.2016. 22:00
Muline će dobiti unikatnu mozaik-klupu Božice Kliman


Kako je i najavljeno prošle godine, ovoga ljeta Muline će krasiti unikatna mozaik-klupa, autorski rad umjetnice Božice Kliman.
Prva klupa postavljena je 2014. ispred ureda Turističke zajednice u Ugljanu u sklopu projekta “Svako misto svoju klupu ima”, druga lani sredinom kolovoza u uvali Mostir, a treća će biti okrenuta prema zapadu i zalasku Sunca u uvali Muline. Kako najavljuje autorica projekta Božica Kliman, radovi počinju 15. srpnja u ranim večernjim satima i vjerojatno će trajati 30-ak dana.
Uz gospođu Kliman, na klupi uvijek rade i vrijedni “pomagači”, volonteri, gosti, turisti, domaći, svi koji žele ostaviti trajni, autorski pečat na ovom jedinstvenom umjetničkom djelu. U protekle dvije godine svoj obol dalo je nekoliko tisuća anonimnih “umjetnika” iz svih europskih zemalja, čekajući u redu da stvore uspomenu za stare dane.
Klupu, u koju će biti utrošeno više od šest četvornih metara razbijenih keramičkih pločica ili, kako kako kaže autorica, više tisuća komadića mozaika, u betonu je izlio majstor Sahib Delić.
Želite li biti dio ovog jedinstvenog projekta, dođite u petak, 15. srpnja navečer na mul u uvali Muline i pridružite se izradi Klupe zalazećeg Sunca!
Projekt podupiru Općina Prteko i TZ mjesta Ugljan.