Gotova dokumentacija o nabavi za projektiranje i izvođenje radova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Projekt izgradnje CGO Biljane Donje
Autor: 
Kako doznajemo u tvrtki Eko d.o.o., projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje ide planiranim tijekom uz mala vremenska odstupanja zbog izuzetno dugotrajnih postupaka javne nabave. No, znatnijih kašnjenja u realizaciji ovog velikog infrastrukturnog projekta neće biti
Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje - na površini od oko 46 hekta

Odabran je i najpovoljniji ponuditelj za usluge nadzora nad izgradnjom Centra, a nakon 24. srpnja slijedi objavljivanje najvažnijeg poziva na nadmetanje, a to je poziv za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Sve teče po planu i u svakodnevnoj smo komunikaciji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao i svim relevantnim institucijama kako bismo ovaj projekt uspješno priveli kraju - kaže Ljiljana Jurjević, voditeljica Odjela za odnose s javnošću, edukaciju i arhiv u tvrtki Eko d.o.o.

EKO d.o.o javni naručitelj

Podsjetimo, EKO d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije, priprema provedbu otvorenog postupka javne nabave, a prije pokretanja tog postupka, javni naručitelj u pravilu provodi analizu tržišta u svrhu pripreme nabave i informiranja gospodarskih subjekata o svojim planovima i zahtjevima u vezi s nabavom. Nakon provedenog savjetovanja, javni naručitelj obvezan je razmotriti sve primjedbe i prijedloge zainteresiranih gospodarskih subjekata, izraditi izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim primjedbama i prijedlozima te ga objaviti na internetskim stranicama. Kako doznajemo u tvrtki Eko d.o.o., projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje ide planiranim tijekom uz mala vremenska odstupanja zbog, kako kažu, izuzetno dugotrajnih postupaka javne nabave. No, znatnijih kašnjenja u realizaciji ovog velikog infrastrukturnog projekta neće biti. Naime, dva su ugovora već potpisana i to za pružanje usluge savjetovanja u odnosima s javnošću te za tehničku pomoć pri izgradnji CGO-a.

Naime, Tvrtka EKO d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije kao javni naručitelj, prije pokretanja postupka javne nabave velike vrijednosti za - „Projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje", objavila je poziv svim zainteresiranim gospodarskim subjektima na prethodno savjetovanje o nacrtu dokumentacije o nabavi i to: opisu predmeta nabave, tehničkim specifikacijama predmeta nabave, kriterijima za kvalitativni odabir gospodarskih subjekata, kriterijima za odabir ponude i posebnim uvjetima za izvršenje ugovora.

Najsigurnija alternativa postojećim odlagalištima

Svi zainteresirani gospodarski subjekti mogu najkasnije do 24. srpnja ove godine, do kada je otvoreno prethodno savjetovanje, dati pisane primjedbe i prijedloge na navedene nacrte dokumentacije o nabavi na adresu njihove elektroničke pošte. Tvrtka kao naručitelj će razmotriti sve primjedbe i prijedloge zainteresiranih te izraditi izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim primjedbama i prijedlozima te ga objaviti na svojim internetskim stranicama.

Kao što je javnosti poznato, u Centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje na površini od oko 46 hektara prikupljat će se komunalni otpad koji je nastao na području Zadarske županije i dijelu Ličko-senjske. Ciljevi i očekivani rezultati projekta su uspostavljanje cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u našoj i dijelu susjedne, Ličko-senjske županije, smanjenje štetnih utjecaja na okoliš i uspostava samoodrživog financiranja sustava gospodarenja komunalnim otpadom. Centar predstavlja visoko kvalitetnu i najsigurniju alternativu postojećim odlagalištima, jer je predviđena mehaničko-biološka obrada miješanog komunalnog otpada, obrada biootpada kompostiranjem po najvećim europskim standardima, a uz to će se obavljati i obrada građevnog otpada.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno