Na Hrvatskom jeziku i književnosti još 12 slobodnih mjesta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Rang liste Sveučilišta u Zadru
Osim na studiju Hrvatski jezik i književnost, dosta je mjesta na Sveučilištu u Zadru još uvijek slobodno na studijima Njemački jezik i književnost, Talijanski jezik - prevoditeljski smjer, Grčki jezik i književnost te Latinski jezik i rimska književnost
Ostalo je još slobodnih mjesta

Od redovitih studija, koji se upisuju na trošak Ministarstva, na Sveučilištu u Zadru još uvijek ima mjesta na studijima Njemački jezik i književnost, Talijanski jezik - prevoditeljski smjer, Grčki jezik i književnost te Latinski jezik i rimska književnost

Nakon polaganja državne mature jučer su objavljene privremene rang-liste (s privremenim rezultatima ispita državne mature) za upis na studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za ljetni upisni rok. Privremene rang-liste su podložne promjenama sve do objave konačnih rang-lista 17. srpnja 2017. iza 18 sati, ali već sada može se vidjeti interes budućih studenata za studije. Za oko tisuću mjesta na Sveučilištu u Zadru pristupnici su pokazali veliki interes, ali na pojedinima još uvijek ima dovoljno mjesta za one koji se do sada nisu prijavili.

Najveće je iznenađenje preddiplomski sveučilišni studij Hrvatski jezik i književnost, na kojem je s današnjim danom još 12 slobodnih mjesta. Vjerojatno pod utjecajem prošlogodišnjih prijava, kada se za ovaj traženi studij javilo 160 kandidata, dio zainteresiranih okrenuo se manje atraktivnim smjerovima. Budući da je proces upisa dosta fleksibilan, oni koji bi željeli upisati baš taj studij, ili neki od studija Sveučilišta u Zadru na kojima još uvijek ima mjesta, to u svakom trenutku mogu učiniti.

Upisi, naime traju do 17. srpnja i sve do zaključenja lista svi koji to žele mogu odjaviti studije za koje nemaju realan interes i upisati neki drugi koji im se čini zanimljivijim. Također, preporučuje se da se studiji koji su na vrhu prioriteta ne odjavljuju do samoga kraja, jer se zbog velike fluktuacije uvijek može otvoriti slobodno mjesto.

Osim na studiju Hrvatski jezik i književnost, dosta je mjesta na Sveučilištu u Zadru još uvijek slobodno na studijima Njemački jezik i književnost, Talijanski jezik - prevoditeljski smjer, Grčki jezik i književnost te Latinski jezik i rimska književnost. Nekoliko je mjesta ostalo na studijima Talijanski jezik i književnost, Povijest umjetnosti te Etnologija i antropologija. Slobodnih mjesta ima i na izvanrednim studijama - Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa, Nautika i tehnologija pomorskog prometa te Primijenjena ekologija u poljoprivredi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno