Na jesen gradnja dnevnih bolnica vrijedna 50 milijuna kuna

Slika korisnika valentinam
Najavljen važan projekt
Riječ je o projektu koji se provodi uz sufinanciranje EU i u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. Njegova ukupna vrijednost je 49,9 milijuna kuna koje u cijelom iznosu sufinancira Europski fond za regionalni razvoj
Arif SITNICA
Na konferenciji za novinare govorilo se o projektima za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju

Na jesen kreće izgradnja i opremanje dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju OB Zadar, kao i opremanje dnevne bolnice Službe za kirurgiju, istaknuo je  na konferenciji za medije Željko Plazonić, državni tajnik u Ministarstvu zdravlja.

Riječ je o projektu koji se provodi uz sufinanciranje EU i u okviru Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija 2014.-2020. Njegova ukupna vrijednost je 49,9 milijuna kuna koje u cijelom iznosu sufinancira Europski fond za regionalni razvoj.

- U tijeku je objava natječaja za izvođača, a ako sve bude u redu, početak radova bi mogao biti u listopadu. Najprije će se krenuti s rušenjem sadašnje zgrade Zaraznog odjela i nakon toga početak gradnje dnevnih bolnica. S obzirom na to da je projekt zamišljen u dva prostora, izdvojen je dio kirurških dnevnih ambulanti tada ćemo ovu godinu započeti izmještanjem dnevnih bolnica kirurgije koje su smještene na sadašnjem Odjelu za kirurgiju i opremiti taj prostor pa će biti u funkciji do kraja godine, objasnio je Željko Čulina, ravnatelj OB Zadar, dodavši kako između dvije lokacije još uvijek razmišljaju gdje će privremeno smjestiti Odjel infektologije.

Dnevne bolnice omogućit će suvremen, ekonomičan i kvalitetan način liječenja i podići razinu zdravstvene zaštite. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno