Dario Gjergja novi izbornik košarkaške reprezentacije Belgije

Slika korisnika valentinam
VELIKO PRIZNANJE
Sad se naplaćuje sav posao i trud koji sam ulagao ovih 10 godina u Belgiji. Prošlo je pored mene u klubovima koje sam trenirao mnogo bivših, a i trenutnih reprezentativaca tako da imam pravi uvid u situaciju za obavljanje izborničke funkcije - kazao je Gjergja
Vedran SITNICA
Velika obveza i čast za Darija Gjergju

Veliko priznanje stiglo je na adresu zadarskog košarkaškog trenera Darija Gjergje. Ovaj 42-godišnji Zadranin i aktualni trener belgijskog BC Oostendea postao je novi izbornik košarkaške reprezentacije Belgije. Naslijedit će na klupi Belgije Eddyja Casteelsa koji je bio izbornik dugih 13 godina, a ugovor je potpisao na tri godine dok će paralelno nastaviti voditi svoj Oostende.

- Neizmjerno sam sretan i bolje reći ponosan na činjenicu što ću postati izbornikom Belgije i stvarno sam zahvalan belgijskom savezu na ukazanom povjerenju, a ja se nadam da ću opravdati njihova očekivanja - prvi su dojmovi Gjergje koji odlično poznaje stanje u belgijskoj košarci, jer je već tamo aktivno uključen u sva zbivanja 10 godina. Dosada je sakupio ukupno 17 trofeja. Uz sedam naslova prvaka te šest naslova pobjednika Kupa, Gjergja je vodeći Oostende osvojio i tri Superkupa te jedan naslov osvajača Superkupa u prvoj samostalnoj trenerskoj sezoni na klupi Liega. Također, tri je puta izabran za trenera godine u Belgiji

- Sad se naplaćuje sav posao i trud koji sam ulagao ovih 10 godina u Belgiji. Prošlo je pored mene u klubovima koje sam trenirao mnogo bivših, a i trenutnih reprezentativaca tako da imam pravi uvid u situaciju za obavljanje izborničke funkcije. Nažalost, svjetska smotra u Kini je izgubljena, ali od rujna kreću kvalifikacije za Eurobasket 2021. tako da je to glavni fokus mojeg mandata u trajanju od tri godine.

Svoj debi na klupi Belgije, Dario Gjergja, će imati u rujnu ove godine kada u drugoj rundi kvalifikacija za Eurobasket 2021. protiv Portugala. Belgija se nalazi u skupini C, a uz Portugal u skupini se još nalazi i Island.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno