Ovog vikenda 16. Ninska šokolijada

Slika korisnika valentinam
ČAK 63 NATJECATELJA
Ovogodišnja Šokolijada održat će se pod visokim pokroviteljstvom uvažene predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, ministarstava turizma i poljoprivrede, Zadarske županije i Grada Nina
Arhiva ZL
Nadaleko poznata i najveća manifestacija Grada Nina

 Nadaleko poznata i najveća manifestacija Grada Nina je pred nama. Ovogodišnja 16. Ninska šokolijada održati će se u subotu i nedjelju, 14. i 15. srpnja sa zabavno – glazbenim programom i sajamskim priredbama.

Ovogodišnja Šokolijada održat će se pod visokim pokroviteljstvom uvažene predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, ministarstava turizma i poljoprivrede, Zadarske županije i Grada Nina.

Na programu je i folklorni nastup klapa i KUD-ova Zadarske županije i susjedne Slovenije, dok će u zabavnom dijelu na završnoj večeri nastupiti Bosutski bećari.

U sajamskom dijelu sudjeluju OPG-ovci i proizvođači iz Zadarske, Šibenske, Varaždinske i Vukovarsko- srijemske županije te susjedne Slovenije.

Inače, manifestacija je započela još u siječnju dodjelom svježeg mesa svinjske vratine prijavljenim šokolarima. Kao i proteklih 15 godina TZ Nina nabavila je svinjsku vratinu, ovaj put za 63 natjecatelja koji se natječu i tradicijski čuvaju vještinu izrade ove jedinstvene delicije.

Ova najznačajnija ninska manifestacija je po svojim organizacijskim elementima jedinstvena i složena, a uvrštena je u 100 najznačajnijih manifestacija Hrvatske. Ninska šokolijada je jedna od najznačajnijih gastronomskih manifestacija na području zadarske regije koja se postupno od 2003. razvila u prepoznatljivu gastronomsku, eko i etno sajamsku priredbu na kojoj sudjeluju razni proizvođači iz čitave Hrvatske i inozemstva koji predstavljaju svoj rad i vještine, a ujedno razmjenjuju iskustva. 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno