Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Selfie s Modrićem, Subašićem, Vrsaljkom i Livakovićem hit u TIC-u

13.07.2018. 10:26
Selfie s Modrićem, Subašićem, Vrsaljkom i Livakovićem hit u TIC-u


Za brojne turiste koji svakoga dana pohode Turistički informativni centar – središnje mjesto za sve moguće turističke informacije, nezaobilazan je novopostavljeni selfie ekran. Oko njega je često gužva jer mnoge obitelji i prijateljima žele iz Zadra poslati ovih dana najaktualniju razglednicu – fotografiju sa zadarskim nogometnim junacima. Turisti tako diljem svijeta šalju mailom razglednice na kojima su "u društvu" s Lukom Modrićem, Danijelom Subašićem, Šimom Vrsaljkom i Dominikom Livakovićem.
– Osmislili smo ovaj tzv. selfie ekran putem kojeg svaki gost može uslikati sebe, a onda svoje lice umetnuti u lik koji se nalazi pored naših igrača, te putem par klikova razglednicu poslati kome želi, kaže voditeljica zadarskog Turističko-informativnog centra Morana Papić, te dodaje da se ovih dana i u TIC-u puno toga vrti oko nogometa jer se turisti raspituju o javnim gledanjima utakmica, a dodatan interes za gledanje finala strani gosti pokazuju upravo zbog veličanstvene pobjede svojih domaćina, finalista Svjetskog prvenstva. Turisti su, doznajemo još, oduševljeni atmosferom koja u Zadru vlada zbog nogometnog navijanja i proslavljanja svake hrvatske pobjede.
U TIC-u je tijekom ovih ljetnih mjeseci uobičajena gužva, posla je puno, pa trenutačno radi sedam djelatnika, a vrata ovog reprezentativnog prostora otvorena su od 8 ujutro do ponoći.
Osim uobičajenih upita koje imaju pojedinačni gosti, ali i organizirane skupine, te turisti s kruzera, mnogi se raspituju o brojnim događanjima u gradu. Naime, djelatnici TIC-a na raspolaganju su gostima kako s informacijama, tako i s brojnim drugim uslugama jer TIC više nije samo mjesto gdje će turisti preuzeti plan grada i traženu informaciju, već središte predstavljanja turističkih sadržaja i unaprjeđenja turističke ponude Zadra i Zadarske županije. Posebno je ta uloga dobila na značaju s preseljenjem TIC-a u prostrani novouređeni prostor u palači Cedulin prošle godine, upravo u ovo vrijeme.
Veliki interes gostuju, kao i svakog ljeta, vlada za izletima i posjetima nacionalnim parkovima i parkovima prirode, zatim za razgledavanjem kulturnih znamenitosti, a standardna pitanja vezana su uz vozni i plovidbeni red.
Zadarska regija prepuna je mogućnosti za aktivni turizam koji je sve traženiji jer pasivni gosti koji se samo sunčaju i kupaju više nisu aktualni.
Navedimo još kako je posredstvom TIC-a od 6. do 9. srpnja bilo organizirano razgledavanje zadarskih bedema, a povodom godišnjice uvrštenja zadarskog fortifikacijskog sustava na UNESCO-ov popis svjetske baštine.